x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Susţinătorii celor şapte indivizi care au violat o tânără au atacat jurnalişii

Susţinătorii celor şapte indivizi care au violat o tânără au atacat jurnalişii

22 Iul 2015   •   17:19
Susţinătorii celor şapte indivizi care au violat o tânără au atacat jurnalişii

Cei şapte tineri din localitatea Văleni, acuzaţi că au violat şi lipsit de libertate o adolescentă de 18 ani, au semnat miercuri registrul care consemnează prezenţa persoanelor supravegheate sub control judiciar, la Postul de Poliţie Văleni, după ce conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui a dispus ca aceştia să se prezinte zilnic la postul comunal de poliţie şi nu de patru ori pe săptămână ca acum, relatează AGERPRES.

Cei şapte tineri nu au făcut nicio declaraţie, dar au fost zâmbitori şi dispreţuitori la adresa ziariştilor prezenţi. Câţiva localnici s-au strâns la un magazin aflat în preajma Postului de Poliţie Văleni pentru a-i susţine pe cei şapte tineri, oamenii aruncând cu PET-uri spre grupul de jurnalişti.

"Voi, presa şi televiziunile, ne-aţi făcut satul de râs. Eu ştiu bine ce s-a întâmplat, am auzit ce s-a întâmplat şi vă spun că fata nu este uşă de biserică. (...) Lăsaţi justiţia să-şi facă treaba. Dacă judecătorii au decis eliberarea băieţilor, au avut motivele lor. Dreptatea o face justiţia, nu presa", susţine unul dintre localnici.

Un alt bărbat a condamnat faptele violatorilor, dar a afirmat că astfel de tragedii au loc pentru că tinerii sunt lăsaţi de izbelişte şi nu sunt susţinuţi să lucreze.

"De fapt, aici e vina politicienilor. Ar trebui să se aplece mai mult asupra tinerilor, să le creeze locuri de muncă. Zona noastră este aşa cum este din cauza celor care ne conduc. (...) Nu spun că cei şapte au o scuză pentru ce au făcut, nu zic că cei care nu lucrează trebuie să comită violuri, dar trebuie făcut şi ceva pentru tineri", a spus săteanul din Văleni.

Prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică, a declarat că va avea o întâlnire cu reprezentanţii tuturor structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţ pentru a discuta cu privire la acţiunile care trebuie întreprinse pentru evitarea unor situaţii precum cea a violului comis de cei şapte tineri din Văleni, caz extrem de mediatizat în ultimele zile.

''Am avut o discuţie cu domnul Mihai Carp, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, care mi-a spus că în acest caz, Poliţia şi-a făcut datoria, rămânând acum ca justiţia să-şi facă treaba. Am înţeles că au fost organizate permanent acţiuni de prevenire. Vom vedea ce putem face pentru ca pe viitor astfel de fapte să fie mai puţine. Oricum, fenomenul este greu de controlat. De exemplu, în acest caz vorbim despre o tânără care a urcat în maşina unui cunoscut, care a promis că o duce acasă. Eventual, o să ne orientăm la campanii prin care să-i orientăm pe tineri cu privire la mijloacele de transport pe care le folosesc, să evite autostopul", a declarat prefectul Andrei Puică.

×