x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Sute de grefieri din Alba, Hunedoara şi Sibiu au întrerupt lucrul

Sute de grefieri din Alba, Hunedoara şi Sibiu au întrerupt lucrul

13 Mar 2018   •   13:14
Sute de grefieri din Alba, Hunedoara şi Sibiu au întrerupt lucrul

Sute de grefieri ai instanţelor din Alba, Hunedoara şi Sibiu, precum şi de la DIICOT au întrerupt, marţi, activitatea timp de un sfert de oră în semn de protest faţă de modul de calcul al salariilor şi de neplata orelor suplimentare. 

"Protestăm spontan, prin întreruperea activităţii timp de 15 minute, împotriva modului de calcul al salariilor personalului auxiliar, pentru lipsa de uniformizare, pentru nerespectarea recomandărilor venite din partea Ministerului Muncii privind modul de calcul. (...)De asemenea, vizează neplata orelor suplimentare, vizează lipsa materialelor informatice şi de natură să ducă la îndeplinirea corespunzătoare a profesiei de grefier", a declarat liderul grefierilor de la Curtea de Apel (CA) Alba Iulia, Adrian Mircea Dondoş. 

Zeci de grefieri au ieşit în faţa sediilor Curţii de Apel, Tribunalului Alba şi Judecătoriei Alba Iulia, la protest participând şi grefierii de la DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia. 

Adrian Mircea Dondoş a menţionat că la protestul spontan participă toţi grefierii instanţelor din raza de competenţă a CA Alba Iulia, respectiv din judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu. 

"Sperăm ca prin acest protest să tragem un semnal de alarmă. Şi sperăm ca solicitările noastre să fie îndeplinite", a afirmat acesta. 

Adrian Mircea Dondoş a susţinut că activitatea de judecată nu a fost afectată, fiind asigurate serviciile esenţiale cerute de regulament. AGERPRES

×
Subiecte în articol: greva grefieri hunedoara sibiu