x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Sute de locuințe din Focșani au rămas fără apă caldă și căldură

Sute de locuințe din Focșani au rămas fără apă caldă și căldură

09 Dec 2019   •   15:02
Sute de locuințe din Focșani au rămas fără apă caldă și căldură

Câteva sute de familii din municipiul Focşani au rămas, în cursul zilei de luni, fără căldură şi apă caldă, după ce agentul termic a fost întrerupt pentru executarea unor lucrări de reabilitare a reţelelor, potrivit reprezentanţilor societăţii de termoficare a oraşului, ENET SA.
"Agentul termic a fost întrerupt în cursul zilei de luni în câteva zone din oraş. Nu este vorba de o avarie, ci despre lucrări făcute de contractor în etapa a doua de reabilitare a sistemului de termoficare. Este vorba de o investiţie a primăriei", a declarat, pentru AGERPRES, directorul ENET, Manole Merchea.

Furnizarea de căldură a fost sistată cu aprobarea primăriei.
"Noi am făcut această oprire a agentului termic la cererea contractorului, care a fost aprobată de primărie. În cursul după amiezii, vom reîncărca instalaţia termică şi vom da drumul la căldură. Ne-am gândit ca pe viitor să facem o adresă către primărie, pentru a se evita în perioada sezonului rece orice lucrarea care ar putea duce la întreruperea agentului termic şi sunt sigur că vom găsi cele mai bune soluţii pentru a asigura confortul populaţiei", a spus Manole Merchea.

Furnizarea agentului termic a fost întreruptă, luni, începând cu ora 8,00, în 18 puncte termice ale ENET care deservesc blocurile din zonele Centru, Gară şi Obor, precum şi mai multe instituţii.

Sistemul de termoficare din Focşani a intrat, începând din anul 2011, într-un amplu proces de modernizare şi reabilitare. Cu toate acestea, în ultimii şapte ani, SC ENET SA a pierdut, potrivit datelor municipalităţii, circa 3.200 de abonaţi, care au ales să se debranşeze de la sistemul centralizat.

La finele lunii noiembrie, primăria Focşani a lansat etapa a doua de reabilitare a sistemului de termoficare, în valoare de peste 70 milioane lei. Proiectul face parte dintr-un proces investiţional mai amplu, al cărui scop este creşterea competitivităţii întregului sistem urban de încălzire centralizată a municipiului Focşani.

ENET SA furnizează apă caldă şi agent termic pentru circa 12.000 de abonaţi, aproximativ 30.000 de persoane, printre care agenţi economici, instituţii de învăţâmânt, instituţii publice şi de ocrotire socială, grădiniţe, creşe, şcoli şi licee, instituţii publice, cabinete medicale, spitale, pentru toate acestea neexistând alte surse pentru asigurarea încălzirii în afară de SC ENET SA.
Compania se află în prezent în procedură de insolvenţă, având datorii de peste 144 de milioane de lei, aproape jumătate dintre acestea fiind datorii şi dobânzi restante pentru un credit contractat de societatea de termoficare în 2005.

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: caldura apa