x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Telecabina care urcă pe Cetatea Deva rămâne oprită

Telecabina care urcă pe Cetatea Deva rămâne oprită

15 Oct 2018   •   17:43
Telecabina care urcă pe Cetatea Deva rămâne oprită

Telecabina care urcă pe Cetatea Deva rămâne oprită pe o durată nedeterminată, după ce o piesă din modulul de comandă al acesteia s-a defectat, echipele de specialişti aşteptând un răspuns din partea unor furnizori din Austria sau Germania care ar putea livra o componentă similară nouă, a informat luni Primăria Deva. 

Telecabina a intrat săptămâna trecută în revizia tehnică lunară, iar autorităţile au anunţat, iniţial, că ascensorul care urcă pe Cetatea Deva ar fi urmat să repornească în cursul zilei de vineri, 12 octombrie. 

"Conform reprezentanţilor Serviciului Public Administrare Cetate Deva, în urma reviziei tehnice s-a descoperit o defecţiune a modulului de comandă din panoul de control care asigură comunicarea între cabină şi centrul de comandă. A fost luată deja legătura cu partenerii din Austria şi Germania care ar putea furniza piesa electronică respectivă şi se aşteaptă un răspuns de la aceştia", a explicat luni purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Dana Golea. 

Perioada în care telecabina nu va funcţiona depinde de termenul de livrare în România pe care îl va comunica firma care va furniza modulul electronic necesar pentru înlocuire. 

Până atunci, turiştii pot vizita Cetatea Deva la pas, pe trei trasee disponibile, toate fiind de un nivel uşor spre mediu. Toate traseele pleacă din zona Parcului Cetăţii şi ajung până la Poarta 1, timpul de urcare fiind de circa 30-45 de minute. 

De la 1 octombrie, programul de vizitare al Cetăţii Deva este între orele 8,00 şi 20,00, ultima urcare cu telecabina fiind stabilită pentru ora 19,30. AGERPRES

×