x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Teleorman. 12 cazuri de TBC la Şcoala "Mihai Eminescu"

Teleorman. 12 cazuri de TBC la Şcoala "Mihai Eminescu"

26 Sep 2017   •   14:05
Teleorman. 12 cazuri de TBC la Şcoala "Mihai Eminescu"

Un număr de 12 copii, elevi ai şcolii Mihai Eminescu din municipiul Roşiorii de Vede, au fost depistaţi cu TBC, potrivit directorului DSP Teleorman, Mioara Comana. 

Boala s-a răspândit după ce tatăl unui copil, bolnav fiind, a intrat în contact cu fiul său, elev la unitatea de învăţământ în cauză. 

"Debutul bolii a fost pe la începutul lunii septembrie. Factorul care a determinat a fost un cetăţean român care aplecat în Germania. Am fost sesizaţi de autorităţile din Germania. Am fost şi am făcut anchetă epidemiologică la familie, am testat toţi contacţii şi a fost confirmat un copil. După aceea, a evoluat în ritm rapid vreo două săptămâni. Am testat în primă fază 170 de copii din ciclul primar, pentru că acolo sunt două clădiri. După două săptămâni, am ajuns la 12 cazuri", a declarat pentru AGERPRES Mioara Comana. 

Autorităţile locale au luat decizia testării tuturor elevilor din unitatea de învăţământ. 

"Ieri (luni-n.r.) am luat decizia ca astăzi să testăm toţi copiii. Este vorba de 729 de copii. Până diseară sperăm să terminăm" , a mai spus directorul DSP. 

Potrivit inspectorului general şcolar Valeria Gherghe, vineri, şcoala va fi închisă pentru a se dezinfecta, deşi anterior procedura a mai fost urmată de trei ori.

AGERPRES

×