x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Timișoara va avea autobuze electrice

Timișoara va avea autobuze electrice

20 Iul 2018   •   16:35
Timișoara va avea autobuze electrice

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, vineri, că municipalitatea timişoreană va semna săptămâna viitoare un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) prin care Timişoara va primi 44 de autobuze electrice noi, dar marea problemă a Serviciului de Transport Public Timişoara (STPT) este criză de şoferi şi de vatmani. 

"În cadrul acestui parteneriat noi ne angajăm cu o cofinanţare de 2%, iar valoarea totală a proiectului este de peste 20 de milioane de euro, licitaţia fiind organizată de minister. Proiectul de asociere va fi aprobat săptămâna viitoare şi de consilierii locali. Aceste autobuze electrice au lungimea de 18 metri şi vor începe să sosească în anul 2019", a afirmat Nicolae Robu într-o conferinţă de presă. 

Edilul a mai subliniat că schimbarea recentă a conducerii STPT a adus deja îmbunătăţiri, chiar dacă nu sunt semnificative, dar a crescut numărul mijloacelor de transport scoase pe teren, astfel că faţă de nouă tramvaie "Armonia" total recondiţionate recent, câte erau în circulaţie, acum sunt în uz 15 şi numărul lor va creşte până la 30. Primarul spune că vagoanele "Armonia" erau ţinute în depou fie pentru că nu li s-au reparat micile defecţiuni, fie ca "rezervă" în caz de defecţiune a altora. 

"Am promis că anul 2018 va fi unul al creşterii substanţiale a calităţii serviciului de transport public Timişoara. Noua conducere a reuşit deja să suplimenteze numărul de tramvaie, autobuze şi troleibuze pe câteva dintre linii (...), dar nu avem şoferi şi vatmani. O bună parte din vatmani sunt în concediu", a menţionat Robu. 

El a punctat că criza de şoferi şi de vatmani se va rezolva prin recrutarea forţei de muncă şi din alte judeţe ale ţării cu şomaj ridicat. 

Edilul a mai adăugat că inclusiv vaporaşele vor porni în curând, aşteptându-se acum doar aprobarea celor nouă staţii de pe traseu, de la Ministerul Transporturilor şi că cel mai probabil, acestea vor putea transporta călători din data de 3 august, când se sărbătoreşte Ziua Timişoarei. AGERPRES

×