x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Toate școlile din orașul Galați și din trei comune din județ intră în scenariul galben

Toate școlile din orașul Galați și din trei comune din județ intră în scenariul galben

29 Sep 2020   •   11:51
Toate școlile din orașul Galați și din trei comune din județ intră în scenariul galben
Sursa foto: Lucian Alecu

Toate școlile și grădinițele din  Galați și din trei comune din județ vor face și cursuri online din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu COVID-19. Decizia de intrare în scenariul galben (hibrid) aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Hotărârea vizează toate școlile și grădinițele din orașul Galați și din comunele Vânători, Cudalbi și Foltești. În aceste zone, în ultimele două săptămâni a crescut numărul persoanelor infectate cu COVID-19, scrie Mediafax

„În urma adresei transmise de Direcția de Sănătate Publică Galați, cu privire la gradul de incidență al infectărilor cu SARS-CoV-2, în ultimele 14 zile, la nivelul județului Galați, s-a constatat că patru localități depășesc pragul de 1 la mie. Ca urmare a acestui fapt, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a adoptat hotărâri prin care se aprobă scenariul II (galben) de funcționare pentru toate unitățile de învățământ din municipiul Galați, care se aflau pe scenariul I (verde), precum și pentru cele din comunele Vânători și Cudalbi. Comuna Foltești se afla deja în scenariul galben de funcționare, iar școlile vor continua în acest mod până la scăderea incidenței sub 1 la mie”, au anunțat reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați.

În ultimele 24 de ore, 57 de gălățeni s-au infectat cu virusul SARS CoV-2.

De la debutul epidemiei, 4.130 de persoane s-au infectat, iar 180 au murit.

 

×
Subiecte în articol: şcoli galaţi