x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tone de alge aduse la mal pe litoralul românesc. „O nouă maree verde ne-a lovit în doar câteva ore”

Tone de alge aduse la mal pe litoralul românesc. „O nouă maree verde ne-a lovit în doar câteva ore”

09 Aug 2020   •   10:16
Tone de alge aduse la mal pe litoralul românesc. „O nouă maree verde ne-a lovit în doar câteva ore”

O nouă maree verde a lovit litoralul românesc. Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea au adunat zilele trecute zeci de tone de alge de pe plaje, dar sâmbătă dimineață, la malul mării, era din nou format un alt covor verde de alge aduse din larg.

Bogdan Bola, directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea, a scris pe Facebook: „De la Costinești în jos spre stațiunile din sudul litoralului (Saturn și Olimp), o nouă maree verde ne-a lovit în doar câteva ore. Dacă aseară, oamenii noștri de la #ABADL au acționat pe această zonă, ridicând zeci de tone de alge, astăzi ne confruntăm (iarăși) cu această imagine.

Algele de un verde crud denotă faptul că doar ce au ieșit la mal, așa că în această seară colegii mei vor avea iarăși de furcă pe această zonă a țărmului mării. Chiar dacă este un fenomen perfect natural pentru Marea Neagră, realizăm disconfortul produs turiștilor și constănțenilor și vom face tot ce putem să rezolvăm problema”.

×