x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale TRAGEDIE in Bacău: Doi copii, morţi din cauza unui televizor care a luat foc

TRAGEDIE in Bacău: Doi copii, morţi din cauza unui televizor care a luat foc

15 Dec 2015   •   14:12
TRAGEDIE in Bacău: Doi copii, morţi din cauza unui televizor care a luat foc

Doi minori, cu vârste de patru luni, respectiv un an şi patru luni, au murit în localitatea băcăuană Podu Turcului, intoxicaţi cu substanţe nocive degajate de o aerotermă aşezată pe un televizor care a luat foc.

"Nu a fost un incendiu propriu-zis. Televizorul s-a aprins, arzând cu foc mocnit şi degajând substanţe toxice de la o aerotermă fixată de părinţii copiilor chiar pe acesta", a declarat, pentru AGERPRES, căpitan Andrei Grecu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.

Potrivit acestuia, locuinţa în care se aflau cei doi copii era vecină cu unitatea de pompieri din Podu Turcului.

"Părinţii copiilor au ieşit cu minorii în braţe strigând după ajutor. Pompierii au anunţat ambulanţa, echipajul a venit foarte repede şi pentru că minorii prezentau încă semne vitale, i-au transferat la spitalul din Podu Turcului. A fost solicitat să intervină şi un elicopter pentru a transfera victimele la o clinică din Bacău sau Iaşi. Din păcate, copii au decedat în timp ce medicii făceau eforturi pentru a-i menţine în viaţă", a precizat căpitan Andrei Grecu.

Reprezentantul ISU Bacău a mai spus că părinţii copiilor lucrau în curte şi nu au ştiut de fumul toxic până nu au intrat în casă, deoarece, practic, nu s-a declanşat un incendiu, care să producă şi alte pagube materiale.  

×
Subiecte în articol: accident