x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tragedie în Portul Constanța. Un bărbat a murit după ce a căzut de pe schelă

Tragedie în Portul Constanța. Un bărbat a murit după ce a căzut de pe schelă

17 Feb 2019   •   12:30
Tragedie în Portul Constanța. Un bărbat a murit după ce a căzut de pe schelă

O tragedie a avut loc, în dimineața zilei de duminică, 17 februarie a.c., în jurul orei 9,30, în Portul Constanța, în incinta societății comerciale Chimpex.

Un bărbat de aproximativ 50 de ani a căzut de pe o schelă, de la o înălțime de aproximativ trei metri. Pentru salvarea lui, la fața locului au ajuns două echipaje, unul al SMURD, iar celălalt al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

Victima a fost găsită în stop cardiorespirator, cadrele medicale au încercat resuscitarea acesteia pentru 45 de minute, dar în zadar, fiind declarat decesul acesteia.

La fața locului au ajuns și polițiștii Serviciului Poliție Transporturi Maritime, cât și inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța, sesizați cu privire la producerea unui accident de muncă, soldat cu moartea unui bărbat, identificat ca fiind din județul Neamț, în vârstă de 54 de ani.

Bărbatul era angajat al unei firme subcontractoare a SC Chimpex SA, ca muncitor necalificat, și se afla într-o magazie din dana 59, unde realiza lucrări de zidărie. Bărbatul se afla pe o schelă, la o înălțime de trei metri, de unde a căzut, spun martorii, direct în cap. Tot martorii spun că omul nu era sub influența băuturilor alcoolice și că era un om liniștit și muncitor.

Potrivit oamenilor legii, în cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, in rem, și nerespectarea normelor de sănătate și siguranță în muncă.Sursa: www.replicaonline.ro

×