x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tragedie în teatrul românesc. O cunoscută actriță a murit într-un accident de mașină. Avea doar 38 de ani

Tragedie în teatrul românesc. O cunoscută actriță a murit într-un accident de mașină. Avea doar 38 de ani

28 Oct 2019   •   21:02
Tragedie în teatrul românesc. O cunoscută actriță a murit într-un accident de mașină. Avea doar 38 de ani

Actrița Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, Ema Vețean, a decedat pe 28 octombrie. Ema, în vârstă de 38 de ani, a avut roluri memorabile în spectacolele naționalului. Ema Vețean va salva cinci vieți, după ce familia a fost de acord cu prelevarea organelor, anunță .

Este prima prelevare de organe de la Sibiu, iar Ema Vețean a devenit cel de-al 62-lea donator din România din acest an. Inima actriței va ajunge la un pacient din Croația, plămânii la spitalul Sfânta Maria din București, iar rinichii vor ajunge la Cluj.

Accidentul în care a fost implicată Ema s-a produs pe 22 octombrie: într-o traversare neregulamentară pe DN1, în dreptul localității Cristian, actrița a fost lovită de o mașină condusă de un șofer de 65 de ani. În urma impactului, Ema Vețean a fost rănită grav, intrând în comă profundă, potrivit .

A fost transportată de urgență la spital. Starea ei nu s-a ameliorat deloc, dimpotrivă: în această dimineață, medicii au declarat moartea cerebrală.
 

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu anunță trecerea fulgerătoare în neființă a actriței Ema Vețean care a încetat din viață luni, 28 octombrie 2019. Ema Vețean (n.1981 – d.2019), licențiată, din 2005, a Departamentului de Artă Teatrală, specializarea Actorie, în cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga din Sibiu, s-a alăturat actorilor Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu în spectacole precum: Othello?!, Viața cu un idiot și Turandot (regia: Andriy Zholdak), Platonov și Moroi (regia: Alexandru Dabija), Un tramvai numit Popescu (regia: Gavriil Pinte), Faust, Lulu și Metamorfoze(regia: Silviu Purcărete). Tot cu Silviu Purcărete, a mai colaborat cu ocazia lungmetrajului Undeva la Palilula, rol care i se alătură celui din producția Deadweight, în regia lui Axel Koenzen.

Mesajul de condoleanțe al domnului Constantin Chiriac,

Adresat familiei, prietenilor, apropiaților și publicului actriței Ema Vețean, la trecerea neașteptată a acesteia în veșnicie.

„Cu profundă tristețe aflu astăzi, de la celălalt capăt al pământului, că Ema Vețean, actriță a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, a plecat către Cel Senin.

A făcut creații memorabile în Prințesa Turandot, în Viața cu un idiot, în Maestrul și Margareta, în Moroi și în alte roluri din teatru și film!

Actriță specială, de o fragilitate și sensibilitate extreme, pleacă dintre noi, fără să-și fi dat întreaga măsură a talentului!

Dumnezeu să o ierte și să o primească în Lumină, iar familiei îndoliate, prietenilor, colegilor, multă mângâiere!

Să ne rugăm pentru ea!” Constantin Chiriac, Director general - Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

×
Subiecte în articol: Ema Vețean