x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale TRAGEDIE la Arad: O tânără de 16 ani a murit în urma unei crize puternice de astm

TRAGEDIE la Arad: O tânără de 16 ani a murit în urma unei crize puternice de astm

30 Sep 2015   •   23:12
TRAGEDIE la Arad: O tânără de 16 ani a murit în urma unei crize puternice de astm

Medicii cred că decesul ar fi fost provocat de folosirea în exces a inhalatorului. Mai exact, tratamentul i-ar fi provocat un preinfarct adolescentei, dar pentru a fi siguri doctorii așteaptă rezultatul autopsiei, potrivit Europa FM.

Tânăra fusese diagnosticata cu astm în urmă cu câteva luni. Ea urma acasă tratamentul prescris de medici, a declarat directorul Spitalului Județean Arad, medicul Adrian Wiener.

Inhalatorul folosit în exces de bolnavii de astm poate avea urmări dintre cele mai grave, avertizează medicii.

Doctorii precizează că, în această perioadă, alergiile cu forme astamtice sunt în creștere, iar tratamentul prescris de specialiști trebuie urmat cu foarte mare atenție. 


Moartea Corneliei a surprins şi a întristat un sat întreg

O chema Cornelia şi locuia, împreună cu părinţii săi într-o casă din Nădab, lângă barieră, informeaza Aradon.ro. Sunt băştinaşi în sat, fiind cunoscuţi ca o familie liniştită, la locul ei. Fata mai are trei fraţi din partea mamei, fiecare major, cu propria familie. Tatăl Corneliei lucrează la CFR, iar mama este casnică. Familia, apropiaţii, localnicii ştiau că fata lor e foarte bolnavă (avea malformații cardiace, iar în urmă cu două luni fusese diagnosticată cu astm). Tânăra se afla în evidenţele medicilor şi era dependentă de tratament medicamentos. De altfel, din motive de boală, ea nici nu s-a înscris la vreun liceu din clasa a IX-a. A făcut şcoala generală la Nădab şi cu atât a rămas.

Deşi se ştia că tânăra e bolnavă, moartea Corneliei a surprins şi a întristat un sat întreg. Impresionaţi de tragedie, rude, prieteni, colegi şi cunoştinţe s-au mobilizat acum pentru a ajuta familia îndoliată la înmormântare. De altfel, nu e primul necaz prin care aceştia trec. În urmă cu câţiva ani, mama Corneliei a fost victima unui accident grav de circulaţie. A supravieţuit. Din păcate, fata ei s-a stins la doar 16 ani.


×