x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale TRAGEDIE la Botoşani. Un mort, doi poliţişti răniţi şi persoane intoxicate, în urma unei explozii într-un bloc

TRAGEDIE la Botoşani. Un mort, doi poliţişti răniţi şi persoane intoxicate, în urma unei explozii într-un bloc

12 Sep 2015   •   20:43
TRAGEDIE la Botoşani. Un mort, doi poliţişti răniţi şi persoane intoxicate, în urma unei explozii într-un bloc
Sursa foto: kzenon/Getty Images/iStockphoto

Doi poliţişti au fost răniţi, sâmbătă după-amiază, în urma exploziei unei butelii într-un apartament din municipiul Botoşani. Cei doi se aflau într-o misiune, după ce un bărbat a ameninţat că se sinucide în cartierul Parcul Tineretului.

Când au ajuns la faţa locului şi au deschis uşa, cei doi, un agent de la Poliţia municipiului Botoşani şi un poliţist local, au fost răniţi de suflul exploziei.

"Un echipaj din cadrul IPJ a ajuns la apartamentul în care locuia partea vătămată, s-a încercat un dialog cu persoana respectivă, dar nu s-a reuşit acest lucru. S-a produs deflagraţia şi din păcate în urma acestui eveniment poliţistul care se afla la uşa apartamentului a fost rănit de suflul exploziei. De asemenea, a mai fost rănit în timpul intervenţiei un poliţist local. Victima a mai sunat în alte rânduri la 112", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Daniela Gheorghiescu.

Apartamentul a fost incendiat, iar după stingerea focului proprietarul acestuia, un bărbat de 45 de ani, a fost găsit mort. La faţa locului au intervenit mai mult ambulanţe şi echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Cinci persoane intoxicate cu monoxid de carbon au fost transportate la spital. (Sursa: Agerpres)

Povestea unei tragedii premeditate

Bărbatul care a premeditat această tragedie, Stelian Zahariuc, în vârstă de 45 de ani, era căsătorit și avea trei copii, două fetițe și un băiețel de numai câțiva anișori. El a fost închis, în 2007, pentru că și-a ucis soția. A fost eliberat, pentru bună purtare...

Familia Zahariuc avea în grijă și o bătrână bolnavă care avea o paralizie parțială, dar de la un timp... bărbatul  consuma alcool în combinație cu medicamente și devenise extrem de violent, potrivit botosaneanul.ro.

Pentru că nu mai putea suporta traiul alături de el, iubita sa a cerut ajutorul statului și a fost internată la Centrul de Primire în Regim de Urgență a Mamei și Copilului ”Micul Prinț”, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

Supărat că i-a plecat nevasta, bărbatul a intrat în depresie, perioadă neagră amestecată cu alcool și pastile. A amenințat că se sinucide și ieri și-a pus planul în aplicare, până la cele mai mici detalii.

Întâi a pus salvatorii pe piste greșite, indicându-le o adresă falsă, apoi a stropit apartamentul cu benzină și a dat drumul la butelie și aragaz.

A așteptat ca în interior să se adune cât mai mult gaz, a vorbit puțin cu polițiștii care i-au ajuns la ușă, care au și reușit să îl calmeze, după care s-a baricadat în cadă. Acolo a fost găsit, cu hainele arse în totalitate și fără păr în cap. Era aproape desfigurat de flăcări.

Cei doi polițiști răniți sunt Ovidiu Axinte, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean,și Constantin Simiriuc, polițist local.

Pe primul, deflagrația l-a izbit puternic de ușa situată vis a vis, suferind arsuri la față și pe mâini, dar și o fractură la unul dintre brațe, în timp ce polițistul local, care se afla la geam, victima locuind la parterul blocului, a fost lovit în plină figură de cioburile de sticlă de la geamuri, dar a suferit și arsuri. Cei doi au fost transportați, ulterior, cu elicopterul la Spitalul Județean din Iași.

×
Subiecte în articol: incendiu explozie