x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale TRAGEDIE la Combinatul Siderurgic Hunedoara. O femeie a murit în cabina unei macarale

TRAGEDIE la Combinatul Siderurgic Hunedoara. O femeie a murit în cabina unei macarale

24 Ian 2016   •   08:59
TRAGEDIE la Combinatul Siderurgic Hunedoara. O femeie a murit în cabina unei macarale
Sursa foto: alexander ashikhmin/Getty Images/iStockphoto

O femeie, în vârstă de 48 de ani, care lucra ca și macaragist, la Combinatul Siderurgic Hunedoara, a murit la 30 de metri înălțime. Hunedoreanca a fost găsită inconștientă în cabina macaralei, pe care o mânuia de câțiva ani. Ajuns la fața locului, echipajul de pe ambulanță nu a mai putut face nimic pentru a o readuce la viața, iar medicul a declarat decesul femeii, informeaza servuspress.ro.

Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara şi subunităţile aflate în subordine au intervenit pentru a evacua o femeie, aflată în stare de înconștiență într-o macara. „O echipă extinsă formată din pompieri ai Detaşamentelor Hunedoara şi Deva, în componenţa căreia a intrat şi un pompier specializat în salvări de la înălţime, a intervenit, în incinta Combinatului Siderurgic de la Hunedoara, pentru evacuarea unei femei aflate în stare de inconştientă în cabina unei macarale de 100 de tone. Femeia, în vârstă de 48 de ani, care lucra ca şi macaragist, a fost aşezată pe o targă lopată, asigurată şi coborâtă de pe utilajul cu o înălţime de peste 30 de metri. Femeia a fost predată unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, prevăzut cu medic, care a declarat decesul”, a declarat maior Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (I.T.M.) Hunedoara cercetează deja evenimentul, pentru a stabili dacă a fost sau nu accident de muncă. „Noi cercetăm evenimentul, împreună cu reprezentanții combinatului, însă așteptăm ca medicii legiști, în urma necropsiei, să stabilească cu exactitate cauza decesului. Abia după aceea putem să spune dacă a fost sau nu un accident de muncă”, a precizat Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al I.T.M. Hunedoara. Potrivit unor surse, neoficiale, femeia se pare că ar fi făcut infarct. Rămâne însă de văzut dacă a fost sau nu așa, în urma autopsiei. 

×
Subiecte în articol: deces Combinatul Siderurgic Hunedoara