x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Traseul spre staţia meteo Reţitiş din Călimani, închis din cauza pericolului de avalanşă

Traseul spre staţia meteo Reţitiş din Călimani, închis din cauza pericolului de avalanşă

22 Ian 2018   •   14:44
Traseul spre staţia meteo Reţitiş din Călimani, închis din cauza pericolului de avalanşă

Traseul de acces spre staţia meteorologică Reţitiş - Călimani, marcat cu triunghi albastru închis, a fost închis pentru perioada următoare din cauza riscului ridicat de avalanşă, a anunţat, luni, şeful Serviciului Salvamont Vatra Dornei, Petru Ariciuc. 

Potrivit sursei citate, stratul de zăpadă care s-a depus peste cel vechi, care este foarte îngheţat, 'este foarte instabil, putând aluneca şi fără o încărcare suplimentară din partea turiştilor'. 

Şeful Salvamont Vatra Dornei a arătat că şi alte trasee prezintă potenţial pericol de avalanşă, între care traseul Maria Teresia din Masivul Călimani, marcat cu punct roşu, care face legătura între Poiana Izvoarelor şi Şaua Negoiu, dar şi zona de intersecţie a traseelor marcate cu cruce roşie, dinspre Gura Haitii, şi punct roşu, din Poiana Izvoarelor. 

De asemenea, există pericol de avalanşă în Masivul Giumalău, pe traseul marcat cu cruce roşie ce face legătura între cabana Giumalău şi masivul Rarău, dar şi în Masivul Suhard pe versanţii nordic şi estic ai Vârfului Ouşoru, pe culoarele pe care s-au mai produs avalanşe. AGERPRES

×
Subiecte în articol: avalansa cabana retitis muntii calimani