x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trei bărbaţi au fiost arestaţi preventiv pentru înşelăciuni prin metoda 'accidentul'

Trei bărbaţi au fiost arestaţi preventiv pentru înşelăciuni prin metoda 'accidentul'

25 Iul 2018   •   15:20
Trei bărbaţi au fiost arestaţi preventiv pentru înşelăciuni prin metoda 'accidentul'

Trei bărbaţi, din Vrancea şi respectiv din Galaţi, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de mai multe infracţiuni de înşelăciune prin metoda "accidentul", cu un prejudiciu total ce depăşeşte 54.000 lei
Potrivit anchetatorilor, un bărbat de 36 de ani, aflat în penitenciar, este bănuit că, în perioada 21 februarie - 10 iulie 2018, ar fi contactat telefonic victimele şi, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea unui membru al familiei acestora într-un accident rutier sau un incendiu, le-ar fi solicitat diverse sume de bani, pretinzând, în mod nereal, că ar deţine calităţi oficiale şi le-ar putea oferi ajutor. 

Doi complici ai acestuia, în vârstă de 25 respectiv 31 ani, s-ar fi deplasat la domiciliile persoanelor vătămate sau în alte locuri prestabilite şi ar fi ridicat sumele de bani pretinse la telefon de bărbatul de 36 de ani, se mai arată în comunicatul de presă. 

În aceeaşi perioadă, bărbatul de 36 ani ar fi încercat să inducă în eroare alte 7 persoane, însă acestea nu au dat curs solicitării, anunţând poliţia. De asemenea, din cercetări a reieşit faptul că acesta ar fi introdus în penitenciar, în mod ilicit, telefoane mobile şi cartele SIM, pe care le-ar fi folosit la comiterea înşelăciunilor. 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, sub coordonarea procurorilor, au propus luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile faţă de cei 3 bărbaţi, iar instanţa de judecată a admis solicitarea. 

Poliţiştii au beneficiat de sprijinul Direcţiei de Prevenire a Criminalităţii şi Terorismului din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. AGERPRES

×