x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trei copii dintr-un centru rezidențial din subordinea DGASPC Gorj, confirmați cu COVID-19

Trei copii dintr-un centru rezidențial din subordinea DGASPC Gorj, confirmați cu COVID-19

26 Mai 2020   •   13:52
Trei copii dintr-un centru rezidențial din subordinea DGASPC Gorj, confirmați cu COVID-19

Trei copii de șase luni, 12 și 18 ani de la un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au COVID-19. Anterior, cinci angajați ai DGASPC Gorj au fost diagnosticați cu această boală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei trei copii din centrul rezidențial din subordinea DGASPC Gorj, confirmați pozitiv, marți, cu noul coronavirus, au fost internați în spitalul suport pentru COVID-19, din oraşul Târgu-Cărbuneşti.

„În urma testărilor efectuate în cadrul anchetei epidemiologice demarate de către Direcția de Sănătate Publică Gorj la nivelul centrului rezidențial subordonat DGASPC Gorj, unde au fost confirmate cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus, în rândul personalului, s-au confirmat cazuri pozitive și în rândul beneficiarilor. DSP Gorj ne-a comunicat, până la această oră, trei rezultate pozitive la copii. Ieri s-au recoltat probe de la 36 de beneficiari. Așteptăm să ne fie comunicate și celelalte rezultate. Copiii sunt asimptomatici. Ei vor fi internați la Spitalul COVID, secția Pediatrie", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj, Minodora Sucea.

Ceilalți 33 de copii ai centrului vor rămâne izolați în centrul din Târgu-Jiu.

În județul Gorj, 70 de persoane sunt în carantină instituționalizată, iar 2.293 se află în autoizolare la domiciliu. În județ au fost confirmate 123 de cazuri cu COVID-19, iar șapte persoane au murit.

De la începutul epidemiei de COVID-19 s-au prelevat 2.179 de teste, din care 41 sunt în așteptare.

Mediafax

×
Subiecte în articol: copii Covid-19