x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale VIDEO - Tulcea: Autovehicule blocate zeci de minute în centrul municipiului de ploaia torenţială

VIDEO - Tulcea: Autovehicule blocate zeci de minute în centrul municipiului de ploaia torenţială

14 Iun 2016   •   17:05
VIDEO - Tulcea: Autovehicule blocate zeci de minute în centrul municipiului de ploaia torenţială

Mai multe autovehicule, printre care şi un autobuz, au fost blocate pentru câteva zeci de minute de ploaia torenţială în centrul municipiului Tulcea.

'Toate echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta au fost pe teren şi au intervenit pe strada Isaccei, lângă Muzeul de Artă şi în apropiere de Piaţa Nouă, pentru a salva persoane care au rămas blocate în autoturismele înconjurate de ape', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Angela Tulceanu.

Ea nu a putut menţiona numărul intervenţiilor efectuate în timpul ploii torenţiale, dar a precizat că niciuna din acestea nu s-a soldat cu victime.

'Şi în momentul de faţă echipajele ISU intervin pentru a scoate apele pluviale din subsolurile unor imobile', a precizat Tulceanu.

Pe unele pagini de socializare, au fost postate mai multe fotografii şi videoclipuri, unul dintre cele mai vizionate arătând cum un bărbat, probabil proprietarul uneia dintre maşinile filmate, sare în apă pentru a despărţi două autoturisme abandonate care puteau să se tamponeze în apropiere de sensul giratoriu de lângă Muzeul de Artă.

Problemele cauzate de lipsa unui sistem de preluare a apelor pluviale corect dimensionat apar de foarte mulţi ani în mai multe zone ale urbei, respectiv centru, lacul Ciuperca, Piaţa Nouă, în ciuda faptului că staţiile de pompare şi preluare a apelor pluviale au fost modernizate în ultimul timp.

Autorităţile susţin că prin proiectul care se derulează în municipiul Tulcea pentru modernizarea şi extinderea sistemului de furnizare a apei potabile şi a apelor uzate nu s-a putut lua în considerare şi problema sistemului de preluare a apelor pluviale, acest segment de lucrări nefiind eligibil pentru finanţare.

VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV

 

 

 

×
Subiecte în articol: inundatii in tulcea