x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tulcea: Culturi de viţă de vie, calamitate în proporţie de 100%

Tulcea: Culturi de viţă de vie, calamitate în proporţie de 100%

05 Iul 2016   •   16:31
 Tulcea: Culturi de viţă de vie, calamitate în proporţie de 100%

Câteva zeci de hectare cu viţă de vie, dintr-un total de circa 100 de hectare cultivate în comuna tulceană Valea Teilor, au fost afectate în proporţie de până la 100% de grindina şi ploile torenţiale din ultima lună, potrivit Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR).

'Am primit înştiinţări din localitatea Valea Teilor, unde culturile de viţă de vie au fost afectate în proporţie de 100%. La societăţile comerciale şi persoanele fizice autorizate avem o suprafaţă de 26,7 hectare, iar la persoanele fizice avem o suprafaţă de 53,79 de hectare', a declarat marţi, pentru AGERPRES, directoarea DADR, Maria Mahu.

DADR Tulcea a informat Prefectura judeţului Tulcea cu privire la situaţia din Valea Teilor, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Marin Bădiţă, urmând să emită un ordin pentru constituirea unei comisii care va verifica pagubele semnalate în urma precipitaţiilor.

'În urma fenomenelor meteorologice periculoase din lunile mai-iunie, la nivelul judeţului au fost afectate 7.998,98 de hectare cultivate. Cele mai însemnate pagube s-au înregistrat la Smârdan, Jijila, IC Brătianu, Văcăreni, Dăeni, Frecăţei Carcaliu, Maliuc, Nufăru, Ceamurlia de Jos', a precizat directoarea DADR.

Valoarea totală a pagubelor estimată de Comisia de evaluare numită de prefectul judeţului Tulcea a fost de 7.074.003 lei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: culturi calamitate de vita de vie