x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Turist german accidentat în Masivul Bucegi, salvat de un angajat de la staţia meteo de la Vf. Omu

Turist german accidentat în Masivul Bucegi, salvat de un angajat de la staţia meteo de la Vf. Omu

03 Noi 2016   •   17:25
Turist german accidentat în Masivul Bucegi, salvat de un angajat de la staţia meteo de la Vf. Omu
Sursa foto: Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Braşov

Un turist german, aflat joi pe un traseu montan împreună cu fratele său, între Vf. Omu spre cabana Mălăeşti din Masivul Bucegi, a alunecat pe zăpadă şi a căzut într-o râpă. 

Fratele turistului s-a deplasat la staţia meteo din zonă pentru a beneficia de semnal la telefon şi pentru a cere ajutor, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Braşov, Ciprian Aldea. 

Prietenul celor doi turişti germani, aflat în zona staţiei meteo, a apelat numărul de urgenţă 112, solicitând sprijin jandarmilor şi salvamontiştilor. Apelantul a precizat faptul că turistul este imobilizat şi, fiind întrebat dacă este rănit, a răspuns că doar nu se poate mişca. Către locul unde se afla turistul a început deplasarea Salvamont de la Vf. Omu şi a jandarmilor montani din Râşnov şi Predeal. Prietenul celor doi turişti împreună cu angajatul staţiei meteo de la Vf. Omu l-ar fi scos pe turist din râpă, iar echipele de salvare s-au întors din drum. Cei doi turişti şi prietenul lor se află în prezent la staţia meteo. 

Din primele informaţii, turistul nu are probleme deosebite în urma căzăturii, potrivit sursei citate. AGERPRES

×