x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un bărbat şi nepoata sa de 4 ani, transportaţi la spital după ce au fost intoxicaţi cu fum în urma unui incendiu

Un bărbat şi nepoata sa de 4 ani, transportaţi la spital după ce au fost intoxicaţi cu fum în urma unui incendiu

20 Apr 2018   •   14:26
Un bărbat şi nepoata sa de 4 ani, transportaţi la spital după ce au fost intoxicaţi cu fum în urma unui incendiu

Un bărbat de 60 de ani şi nepoata sa de 4 ani au fost transportaţi noaptea trecută la spital, fiind intoxicaţi cu fum în urma unui incendiu izbucnit la un apartament situat într-un bloc de pe strada Minerilor din oraşul Târgu-Cărbuneşti, au informat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.

Potrivit sursei citate, la faţa locului s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Târgu-Jiu, două autospecialele din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă constituit la nivelul oraşului Târgu-Cărbuneşti, precum şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Gorj.

"Incendiul se manifesta violent la etajul I al construcţiei, cu mari degajări de fum. Două persoane, un adult şi un copil, au suferit intoxicaţii cu fum fiind transportate la spitalul din Târgu-Cărbuneşti. Pe timpul nopţii, alte patru persoane s-au prezentat la spitalul din Târgu-Cărbuneşti, acuzând stări de rău din cauza intoxicaţiilor cu fum. În prezent, toate persoanele sunt în afara oricărui pericol", au menţionat reprezentanţii ISU Gorj.

Incendiul a fost localizat şi lichidat rapid, cauza probabilă fiind un cablu electric defect sau neizolat corespunzător, au mai informat pompierii.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, cercetările continuă în acest caz, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă.

"Poliţia Oraşului Târgu-Cărbuneşti a fost sesizată prin apelul 112 de un bărbat din localitate, cu privire la faptul că într-un bloc de locuinţe a izbucnit un incendiu. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a constatat că la un apartament de pe strada Minerilor a izbucnit un incendiu, iar un bărbat de 60 de ani şi nepoata sa 4 ani au fost găsiţi inconştienţi la nivelul etajului 1, fiind intoxicaţi cu fum. Victimele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, în prezent fiind conştiente şi în stare stabilă. Din verificările efectuate de către lucrători din cadrul ISU, s-a stabilit că incendiul s-a produs în urma unui scurt circuit la un încărcător de telefon aflat în priză, în dormitorul apartamentului", se arată într-un comunicat postat vineri pe site-ul IPJ Gorj. AGERPRES

×