x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un bebeluş şi un băiat de 3 ani, printre pasagerii din Mocăniţa care a deraiat

Un bebeluş şi un băiat de 3 ani, printre pasagerii din Mocăniţa care a deraiat

10 Aug 2019   •   17:02
Un bebeluş şi un băiat de 3 ani, printre pasagerii din Mocăniţa care a deraiat

Printre cei 12 turişti care au suferit răni uşoare ca urmare a deraierii locomotivei trenului Mocăniţa se aflau un bebeluş şi un copil în vârstă de 3 ani, aflaţi împreună cu familia în vagonul din spatele locomotivei, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Oana Alexa Gonczi.

"Printre cei 12 turişti aflaţi în primul vagon situat în spatele locomotivei deraiate se aflau o fetiţă de 4 săptămâni şi un băiat în vârstă de 3 ani. Toţi au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale la Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus", a precizat Oana Alexa Gonczi.

Conform aceleiaşi surse, sâmbătă, trenul turistic Mocăniţa a avut 11 vagoane, iar la bord se aflau 340 de turişti.

Un reprezentat al Căilor Ferate Forestiere (CFF), care administrează flota de trenuri Mocăniţa, a precizat pentru AGERPRES că cel mai probabil locomotiva a deraiat din cauza terasamentului îngust de cale ferată şi care este slab întreţinut. Acesta a mai precizat că va fi demarată o anchetă internă pentru a se putea stabili cauzele producerii incidentului.

Proprietarul unei pensiuni turistice din oraşul Vişeul de Sus a declarat că o altă locomotivă de la Mocăniţă ar fi deraiat în cursul acestei săptâmâni.

Ca primă măsură, CFF a suspendat temporar cursele turistice cu Mocăniţa. AGERPRES

×