x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un cadru medical confirmat pozitiv la Spitalul Județean Târgu Mureș, peste 50 de angajați în izolare

Un cadru medical confirmat pozitiv la Spitalul Județean Târgu Mureș, peste 50 de angajați în izolare

05 Apr 2020   •   14:09
Un cadru medical confirmat pozitiv la Spitalul Județean Târgu Mureș, peste 50 de angajați în izolare

Un cadru medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a fost depistat pozitiv cu coronavirus, iar în urma acestei situații peste 50 de angajați din personalul medico-sanitar și auxiliar au intrat în autoizolare la domiciliu.

Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș transmis, duminică, contacții asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal medico-sanitar, nu fac obiectul testării.

„Urmare a confirmării pozitive COVID-19 a unui cadru medical din Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, începând din data de 4 aprilie 51 de persoane din rândul personalului medico-sanitar și auxiliar au intrat în autoizolare la domiciliu, pentru siguranța tuturor.

Conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), contacții asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal medico-sanitar, nu fac obiectul testării. În acest caz, se recomandă auto-izolare la domiciliu 14 zile de la ultimul contact, aceștia testându-se la apariția simptomatologiei, în decurs de 14 zile de la ultimul contact”, se arată în comunicat.

Reprezentanții unității au subliniat că, în acest moment, atât personalul intrat în auto-izolare, cât și cadrul medical pozitiv COVID-19, sunt în stare bună.

Mediafax

×