x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un copil de opt luni din Valea Jiului a murit de meningită

Un copil de opt luni din Valea Jiului a murit de meningită

31 Mai 2019   •   15:42
Un copil de opt luni din Valea Jiului a murit de meningită

Un copil de opt luni a murit, iar altul de patru luni este internat într-un spital din Timişoara, ambii fiind diagnosticaţi ca suspecţi de meningită.

Primul caz de îmbolnăvire a fost constatat la copilul de patru luni, care iniţial a fost internat la spitalul din Lupeni, iar apoi a fost dus la Spitalul de Urgenţă din Petroşani. Bolnavul a fost transferat, pe 27 mai, la secţia de Pediatrie şi apoi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Timişoara.


Al doilea copil, în vârstă de opt luni, a fost internat iniţial la spitalul din Lupeni şi transferat apoi la Spitalul de Urgenţă Petroşani. Pe drum, copilul a intrat în stop cardio-respirator, i s-au făcut manevrele de resuscitare, însă a decedat la UPU Petroşani.


Diagnosticul în cazul acestui copil este de suspiciune de meningo-encefalită, urmând ca diagnosticul final să fie pus după efectuarea examenului anatomo-patologic, care este în lucru.

DSP Hunedoara a luat legătura cu medicul de familie al copilului, fiind administrat preventiv tratamentul cu antibiotic necesar în asemenea cazuri. AGERPRES

×
Subiecte în articol: copil mort meningită valea jiului