x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un deţinut a evadat din Penitenciarul Focşani

Un deţinut a evadat din Penitenciarul Focşani

16 Dec 2015   •   11:26
Un deţinut a evadat din Penitenciarul Focşani
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Un deţinut în vârstă de 26 de ani a evadat din Penitenciarul Focşani, dispariţia sa fiind sesizată de angajaţii instituţiei miercuri dimineaţa.

Vasile Badiu fusese condamnat definitiv, în iunie 2012, la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie şi îşi ispăşea pedeapsa în regim deschis. Fiind propozabil pentru liberarea condiţionată în data de 4 februarie 2016, fugarul era repartizat ca planton de noapte, fără supraveghere, la grădina agrozootehnică a unităţii, se menţionează într-un comunicat dat publicităţii miercuri de conducerea Penitenciarului Focşani.

Documentul precizează că în vederea capturării deţinutului "au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces - posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii". De asemenea, s-a iniţiat cooperarea cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea.

Potrivit documentului citat, "conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului".

Persoanele care care l-au văzut sau ştiu unde s-ar afla sunt rugate să anunţe cea mai apropiată secţie de poliţie, să sune la telefonul de urgenţă cu numărul 112 ori direct la Penitenciarul Focşani, la numărul de telefon 0237/258707.

În momentul dispariţiei, evadatul, originar din satul vrâncean Brădăceşti, comuna Nereju, purta, conform datelor stipulate în comunicatul Penitenciarului Vrancea, o vestă maro fără mâneci, geacă din fâş verde şi pantaloni maro. Pentru identificare sunt menţionate şi semnalmentele fugarului: înălţime 1,68 m, ochi căprui, ten deschis, faţă ovală, păr şaten închis, tuns scurt, constituţie atletică. AGERPRES

×
Subiecte în articol: detinut evadat