x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un drum național din județul Bacău este impracticabil după ce un pod s-a rupt

Un drum național din județul Bacău este impracticabil după ce un pod s-a rupt

14 Mai 2017   •   10:30
Un drum național din județul Bacău este impracticabil după ce un pod s-a rupt

Drumul naţional 2 F Dragomiresti - Plopana, către judeţul Bacău, este impracticabil, după ce pe raza localităţii Vladia un pod s-a rupt pe ambele sensuri de mers, formând un crater de aproximativ trei metri pătraţi în partea carosabilă. Potrivit unei informări a Instituţiei Prefectului Vaslui, ploile abundente din ultimele ore au inundat mai multe curţi şi locuinţe, iar 34 de persoane au fost evacuate. 

"La Doagele sunt inundate 10 case şi 38 de curţi, fiind evacuate 19 persoane, dintre care 15 sunt cazate la Căminul Cultural, iar patru la vecini. În Valea Mare, suburbie a oraşului Negreşti, au fost inundate patru curţi şi patru case, iar la Stejaru, în comuna Pungeşti, au fost afectate patru case şi două curţi. Au fost evacuate 14 persoane, pe parcursul nopţii, dar acum acestea s-au reîntors în case, deoarece viitura a trecut", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Vaslui, Cristian Lapa.

Judeţul Vaslui se află sub avertizare Cod portocaliu de inundaţii până duminică, la ora 18,00. 

Circulaţia rutieră pe DN 2F, km 38+965, localitatea Straminoasa, judeţul Bacău, a fost închisă duminică pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza ruperii rampelor de acces ale podului provizoriu din localitate, ca urmare a precipitaţiilor abundente din ultima perioadă, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere printr-un comunicat remis Agerpres

CNAIR recomandă ca rută ocolitoare: Roman - Negreşti - Vaslui. 

"În prezent, la faţa locului, se acţionează cu 1 buldoexcavator, 1 unimog, 1 încărcător frontal, un cilindru compactor şi 3 autobasculante care cară material pietros (piatră spartă) pentru refacerea rampelor distruse. Se estimează reluarea circulaţiei rutiere în cursul zilei de astăzi (duminică), în funcţie de condiţiile meteo", se menţionează în comunicat.

×
Subiecte în articol: pod bacau