x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un hoţ de buzunare din Bistriţa-Năsăud a reuşit să fure, cu ajutorul unor îmbrăţişări, peste 3.300 lei

Un hoţ de buzunare din Bistriţa-Năsăud a reuşit să fure, cu ajutorul unor îmbrăţişări, peste 3.300 lei

17 Apr 2019   •   13:36
Un hoţ de buzunare din Bistriţa-Năsăud a reuşit să fure, cu ajutorul unor îmbrăţişări, peste 3.300 lei

Un bărbat de 47 ani din Deva, judeţul Hunedoara, este acuzat că ar fi furat din buzunarele a doi bistriţeni aproximativ 3.300 lei în timp ce le oferea îmbrăţişări din partea unei pretinse cunoştinţe comune, potrivit comunicatului de presă remis, miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

Cele două furturi au avut loc în data de 14 martie, în oraşele Beclean şi Năsăud, victimele fiind în ambele cazuri persoane în vârstă din mediul rural care tocmai scoseseră bani de la bancomat.

Prejudiciul total cauzat se ridică la peste 3.300 lei.

Potrivit IPJ Bistriţa-Năsăud, anchetele desfăşurate în aceste cazuri de furt au dus la descoperirea unei noi metode de operare: "Îmbrăţişarea".

"Anchetele penale desfăşurate de poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale din Năsăud şi Beclean au scos la iveală o nouă metodă de operare. Astfel, din investigaţiile efectuate a rezultat faptul că păgubitul scoate o sumă de bani de la bancomat, pe care o pune în portofel, în buzunarul interior al hainei. La scurt timp, este oprit pe stradă de către o persoană care pretinde că au în comun o cunoştinţă care este bolnavă şi care îi transmite salutări şi îmbrăţişări. În momentul în care se apropie suficient, sustrage banii, fără ca păgubitul să-şi dea seama. La un moment dat, când vrea să plătească ceva, îşi dă seama că-i lipsesc banii şi anunţă Poliţia", se arată în comunicat.

După o lună de la comiterea celor două furturi, în data de 16 aprilie, autorul a fost identificat în persoana unui bărbat de 47 de ani din Deva, care şi-a recunoscut faptele şi a restituit păgubiţilor banii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: hot buzunare bistrita nasaud