x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un mort și patru răniți, după ce un autoturism a intrat într-o căruța nesemnalizată în județul Harghita

Un mort și patru răniți, după ce un autoturism a intrat într-o căruța nesemnalizată în județul Harghita

13 Dec 2015   •   10:28
Un mort și patru răniți, după ce un autoturism a intrat într-o căruța nesemnalizată în județul Harghita

Un adolescent de 19 ani a murit şi alte patru persoane au fost rănite, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce un autoturism a lovit o căruţă nesemnalizată, condusă de un căruţaş aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, care a intrat pe contrasens.

Accidentul rutier s-a produs pe DN 12 A, pe raza localităţii Nicoleşti, când un tânăr de 19 ani, din Miercurea Ciuc, aflat la volanul unui autoturism în care mai erau tatăl său şi o prietenă, s-a izbit frontal de o căruţă nesemnalizată, care a intrat pe contrasens şi care era condusă de un adolescent de 18 ani. În urma impactului puternic, calul a intrat prin parbrizul autoturismului, provocându-i şoferului leziuni grave.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de descarcerare de la ISU Harghita, un echipaj SMURD şi două ambulanţe, precum şi echipaje de Poliţie.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că şoferul de 19 ani a decedat la spital, în timpul nopţii, iar cei doi pasageri din autoturism, căruţaşul şi un alt tânăr de 18 ani aflat în căruţă au suferit răni uşoare şi au beneficiat de îngrijire medicală la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc, fără a fi internaţi.

Căruţaşul a suferit o plagă zdrobită în zona frontală, iar tatăl şoferului decedat, în vârstă de 48 de ani, tânăra aflată în maşină, de 22 ani, şi pasagerul din căruţă, de 18 ani, au fost diagnosticaţi cu traumatisme cranio-cerebrale uşoare.

Potrivit rezultatului testului efectuat de poliţişti, căruţaşul consumase băuturi alcoolice, el având 0,77 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Acesta este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Sursa: AGERPRES 

×
Subiecte în articol: accident caruta accident rutier Harghita