x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un proiectil din Al Doilea Război Mondial, descoperit de un tăietor de lemne în pădurea Băneasa

Un proiectil din Al Doilea Război Mondial, descoperit de un tăietor de lemne în pădurea Băneasa

11 Feb 2019   •   15:38
Un proiectil din Al Doilea Război Mondial, descoperit de un tăietor de lemne în pădurea Băneasa

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Giurgiu a intervenit luni pentru asanarea unui proiectil care provine din Al Doilea Război Mondial, calibru 122 de milimetri, ce a fost descoperit de către un localnic ce tăia lemne în pădurea Băneasa.

"Echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului Giurgiu, formată dintr-un un ofiţer şi trei subofiţeri, a intervenit luni în pădurea Băneasa, judeţul Giurgiu, după ce un localnic ce efectua lucrări de tăiere a lemnelor în pădure a descoperit parţial îngropat un proiectil. Drumul spre pădure este foarte greu accesibil, dar ajunşi la faţa locului, specialiştii pirotehnicieni au constatat că este vorba de un proiectil de calibru 122 milimetri din Al Doilea Război Mondial", a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ.

El a precizat că, de fiecare dată când sunt solicitaţi la astfel de intervenţii, specialiştii ISU cercetează atât locul unde a fost descoperit proiectilul, cât şi zona înconjurătoare pe o rază de aproximativ cinci sute de metri.

"Au fost situaţii când am fost sesizaţi cu privire la un singur proiectil, iar în urma cercetării zonei au mai fost descoperite alte câteva proiectile. De această dată nu a mai fost descoperit niciun proiectil sau alt element de muniţie", a completat Florin Neguţ.

În urmă cu o săptămână, a mai fost găsit un proiectil de 75 de milimetri, tot din Al Doilea Război Mondial. AGERPRES

×