x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un stomatolog sucevean și-ar putea pierde dreptul de practică pentru că promovează nevaccinarea copiilor

Un stomatolog sucevean și-ar putea pierde dreptul de practică pentru că promovează nevaccinarea copiilor

27 Iul 2017   •   15:36
Un stomatolog sucevean și-ar putea pierde dreptul de practică pentru că promovează nevaccinarea copiilor

Medicul stomatolog sucevean  Mircea Pușcașu a fost  reclamat la Colegiul medicilor de către DSP, pentru că încurajează oamenii să nu-și vaccineze copii. Informațiile cu privire la faptul că medicul și-a expus aceste opinii erau cunoscute de mai multă vreme însă până acum nu existau dovezi care să permită luarea măsurilor în acest sens.

“Am fost surprinși, în urma vizionării pe un  post de televiziune local a unui reportaj în care un coleg, medic stomatolog expune false argumente științifice, dar cu mare putere de convingere, în care el își exprimă opinia antivaccinare și susține că vaccinurile sunt nocive, omoară copiii. Noi știam de activitatea acestui coleg de mai mult timp, dar nu credeam că se va ajunge până în acest punct în care suntem nevoiți să facem o sesizare către Colegiul Medicilor Stomatologi. Ne vom adresa atât Colegiului din Suceava, cât și Colegiului Național pentru analizarea activității extraprofesionale a acestui medic, deoarece nu ni se pare normal ca un coleg care a trecut printr-o facultate de medicină, care are cunoștințe medicale  să facă asemenea afirmații în mod repetat și în mod public. Toate afirmațiile acestuia pot fi cu mare ușurință combătute și demontate dar din păcate răul a fost deja făcut și probabil mulți părinți își pun deja un semn de întrebare după ce au vizionat aceste materiale”, a declarat ieri medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.

Citește tot articolul pe Obiectiv de Suceava

×