x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un supermarket din Baia Mare va fi demolat. Care este motivul

Un supermarket din Baia Mare va fi demolat. Care este motivul

16 Feb 2017   •   15:33
Un supermarket din Baia Mare va fi demolat. Care este motivul

Viceprimarul municipiului Baia Mare, Cristian Niculescu Tâgârlaş, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că un supermarket din cartierul Ferneziu (fostă zonă industrială) a fost construit fără autorizaţie de funcţionare şi, în consecinţă, trebuie demolat. În urma unor controale recente, primăria a întocmit un proces verbal şi a aplicat o amendă de 20.000 de lei companiei care gestionează lanţul de magazine din care face parte acesta. 

"Nimeni nu este mai presus de lege. Această companie a fost sancţionată şi voi continua demersurile necesare pentru desfiinţarea construcţiei. Acolo totul a fost făcut ilegal, inclusiv branşarea la reţeaua electrică şi la utilităţi. Am solicitat celor două entităţi să pună la dispoziţia primăriei documentaţia prin care "Profi" a putut fi conectat la reţeaua de apă şi energie electrică. Deocamdată, singura soluţie e demolarea imobilului", spus Cristian Niculescu Ţâgârlaş. 

Acesta a spus că nici actele cu furnizorii de servicii n-ar fi fost semnate. 

"Niciun document nu a fost semnat. Dacă vreau să fac o plângere penală nu se poate, fiindcă aceste acte nu au fost asumate nici ca şi original, nici ca şi copie. Sunt depuse documente ca şi cum această construcţie ar exista, dar, în fapt, nu este niciun fel de autorizaţie pentru clădire. Lucru straniu care arată că n-a fost respectată legislaţia", a precizat Cristian Niculescu Ţâgârlaş, citează Agerpres.

Viceprimarul a arătat că, în situaţia în care un băimărean îşi construieşte un garaj fără a deţine autorizaţie, bunul este demolat. 

"Dacă un simplu cetăţean îşi construieşte un garaj fără autorizaţie de construcţie, îi este demolat. Dacă mergi în piaţa de alimente şi o biată bătrânică vinde roşii şi nu are autorizaţie de producător, e amendată de către Poliţia Locală. Dar într-un cartier din Baia Mare, un supermarket fără autorizaţie de construire, fără niciun document care atestă faptul că poate funcţiona, îşi desfăşoară activitatea (... ) Mă întreb cum e posibil", a afirmat Cristian Niculescu Ţâgârlaş.

×
Subiecte în articol: supermarket demolare