x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un tir încărcat cu semințe de floarea soarelui, RĂSTURNAT la Vaslui

Un tir încărcat cu semințe de floarea soarelui, RĂSTURNAT la Vaslui

13 Sep 2015   •   09:15
Un tir încărcat cu semințe de floarea soarelui, RĂSTURNAT la Vaslui
Sursa foto: vremeanoua.ro

Lipsit de experientã, un sofer de numai 21 de ani, care conducea un autotren plin cu seminte de floarea-soarelui, s-a rãsturnat într-o curbã pe DE 581, pe raza comunei Cretesti. Întreaga încãrcãturã s-a împrãstiat, însã, din fericire, nimeni nu a fost rãnit. Soferul a primit îngrijiri medicale, dar este în afara oricãrui pericol. El a dat vina pe balansul fãcut de marfa cu care era încãrcat autotrenul, potrivit vremeanoua.ro.

Accidentul s-a produs din cauza neadaptãrii vitezei la conditiile de trafic, dar si din lipsa de experientã a tânãrului de la volan. Dacã, pentru autoturisme a fost folosit un drum ocolitor, masinile de mare tonaj au fost oprite câteva ore. La fata locului s-au deplasat în scurt timp Politia, Ambulanta, dar si un echipaj al pompierilor huseni. Soferul a primit îngrijiri medicale, fiind în afara oricãrui pericol. “De la producerea evenimentului rutier, timp de aproximativ trei ore, traficul greu a fost blocat pentru ca reprezentantii societãtii de Drumuri sã deblocheze soseaua. Autotrenul a fost repus pe roti si dus într-o parcare din apropiere. Traficul pentru autoturisme si masini de tonaj mai mic au folosit o rutã ocolitoare care trece prin satul Cretestii de Jos. Soferul a fost testat cu aparatul alcooltest si rezultatul a fost negativ”, a declarat Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt la IPJ Vaslui. Soferul autotrenului a negat faptul cã nu ar fi adaptat viteza la conditiile de trafic, el dând vina pe balansul fãcut din cauza încãrcãturii. 

In timp ce autoritatile erau preocupate sa gaseasca o solutie pentru a ridica TIR-ul de pe sosea, marfa pe care o transporta soferul disparea vazand cu ochii. Mai multi localnici si-au umplut saci intregi cu seminte de floarea soarelui si au fugit pe camp.

Citeste mai mult pe vremeanoua.ro

×
Subiecte în articol: accident