x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Una dintre cele două veveriţe închise în voliera din parcul din Bistriţa, găsită moartă

Una dintre cele două veveriţe închise în voliera din parcul din Bistriţa, găsită moartă

21 Noi 2016   •   20:50
Una dintre cele două veveriţe închise în voliera din parcul din Bistriţa, găsită moartă

Una dintre cele două veveriţe adulte, închise în voliera amplasată în parcul din Bistriţa şi cumpărate cu bani publici, a fost găsită moartă luni seara, cauza decesului nefiind încă stabilită. 

Viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristian Niculaie, a declarat pentru AGERPRES că la faţa locului a fost trimis un angajat al Direcţiei Servicii Publice, care a confirmat că în volieră se află o veveriţă moartă. 

Viceprimarul a calificat situaţia drept una "regretabilă" şi a spus că se vor face toate demersurile necesare pentru a se stabili exact cauza morţii micii rozătoare. 

Cheile volierei se află, însă, la proprietarul pet-shop-ului de unde au fost cumpărate veveriţele şi care se ocupă de hrana acestora, iar acesta l-a informat pe viceprimar că poate ajunge la Bistriţa abia în jurul orei 22,00. 

Potrivit lui Niculaie, proprietarul pet-shop-ului a trecut chiar duminică pe la voliera veveriţelor, pentru a le duce hrană şi nu a observat nimic schimbat în starea de sănătate a acestora. 

Veveriţele şi voliera au fost cumpărate de municipalitate din bani publici, la începutul anului, din dorinţa primarului Ovidiu Creţu de a popula parcul cu astfel de animale. Primăria a cumpărat două veveriţe adulte şi patru pui şi o volieră din metal, costurile ridicându-se la aproximativ 20.000 lei. 

La scurt timp după aducerea animalelor în volieră, cei patru pui de veveriţă au evadat, însă informaţia s-a aflat abia după ce un biolog a sesizat faptul că dimensiunile volierei nu corespund normelor în vigoare. 

Garda de Mediu a somat primăria să mărească voliera la peste 50 metri pătraţi, astfel că din bugetul local au fost cheltuiţi bani în plus pentru ca celor două veveriţe rămase captive să li se ofere mai mult spaţiu. Dacă nu ar fi făcut acest lucru, municipalitatea ar fi fost amendată cu 50.000 lei. 

Proprietarul petshop-ului care a vândut Primăriei Bistriţa cele şase veveriţe a fost amendat de Garda de Mediu cu suma de 5.000 de lei, având în vedere că nu a putut prezenta documentele de provenienţă ale acestor animale, pe care le achiziţionase la rândul său de pe internet, de la o persoană din Oradea. AGERPRES

×