x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Unde se pot relaxa bucureștenii în acest weekend

Unde se pot relaxa bucureștenii în acest weekend

01 Oct 2015   •   19:02
Unde se pot relaxa bucureștenii în acest weekend
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est sărbătoreşte 10 ani de existenţă, alături de invitaţi de excepţie. Două dintre cele mai mari studiouri de animaţie din lume, Pixar şi LAIKA, vin la Bucureşti pentru a oferi publicului acces în culisele animaţiei la cel mai înalt nivel, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Cea de-a zecea ediţie a festivalului va avea loc în perioada 2-11 octombrie, la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco, Re: Animation Hub şi la Journey Pub.

Odată cu ediţia aniversară, componenta educaţională a festivalului capătă încă şi mai multă amploare, printr-o serie de workshopuri, masterclassuri, prezentări şi proiecţii speciale menite să deschidă apetitul pentru animaţie în rândul aspiranţilor de toate vârstele, sau să îi răsplătească pe cei iniţiaţi deja în tainele industriei.

Vineri, 9 octombrie, de la ora 18.30, la Cinema Studio va fi proiectată cea mai recentă producţie Pixar, lansată de Walt Disney Pictures: Inside Out (r. Pete Docter, Ronaldo Del Carmen), o poveste despre maturizare şi despre amalgamul de emoţii care îi sunt asociate, cu câteva dintre cele mai cunoscute voci ale scenei comediei americane (Amy Poehler, Bill Hader sau Lewis Black).

În continuarea proiecţiei, de la ora 20.30, art directorul şi character designerul Albert Lonzano, un veteran Pixar, va urca pe scena Anim'est pentru a prezenta detalii savuroase din making-oful lungmetrajului animat.

Tot la Cinema Studio, sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 20.30, publicul e invitat să arunce o nouă privire exclusivistă în culisele Pixar, în prezenţa lui Albert Lonzano. Proiecţia specială "20 de ani de Toy Story" sărbătoreşte primul lungmetraj de animaţie realizat în întregime cu tehnici CGI, o piatră de temelie în evoluţia animaţiei digitale de astăzi, potrivit sursei citate.

Şi în 2015, Re: Animation Hub (Carol 53) invită publicul în afara cinematografelor, la o serie de prezentări, masterclassuri şi proiecţii speciale.

Anul acesta, festivalul reia Project Worksheep, concursul de proiecte de scurtmetraj de animaţie, ajuns la a treia ediţie.

Accesul la toate prezentările şi proiecţiile de la Re: Animation Hub, precum şi la prezentările Pixar/ LAIKA este liber. Biletul care oferă acces la proiecţiile Inside Out şi "20 de ani de Toy Story" este în valoare de 13 lei.

Programul festivalului este disponibil online, pe site-ul festivalului.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, membru al reţelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este'n'est, cu sprijinul Centrului Naţional la Cinematografiei, Ministerului Culturii, Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti - ARCUB, Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi al Uniunii Cineaştilor din România.

* În perioada 2- 11 octombrie are loc festivalul Maratonul Teatrului Independent - Bucharest Fringe, ediţia a cincea, eveniment care are drept scop promovarea artiştilor independenţi şi a spectacolelor pe care le creează, potrivit paginii oficiale a evenimentului.

În acest an, Bucharest Fringe cuprinde două secţiuni, One Drama, dedicată monodramelor, care cuprinde cele mai interesante şi mai apreciate one man/woman show-uri ale momentului, şi secţiunea Competiţie, în care au fost selectate cele mai bune spectacole independente realizate în ultimul în toată ţara.

De asemenea, în 2015 vor fi prezentate două premiere, "Caged Bird. Freedom in progress", un performance de Irinel Anghel, şi "Testament" de Radu Popescu.

Alături de aceste producţii, se va mai putea urmări spectacolul invitat "Shakespeare pentru Ana", din Chişinău, în regia Luminiţei Ţîcu, precum şi un show-case cuprinzând o selecţie a momentelor prezentate în acest an la Gala Hop.

Spectacolele vor fi jucate la TNB, Teatrul Odeon, Teatrul Act, CNDB, Godot Cafe, untetru, Teatrul de Artă, Green Hours, Clubul Ţăranului, Teatrul de Sufragerie.

Ediţia din acest an a Maratonului Teatrului Independent - Bucharest Fringe este organizată cu sprijinul ARCUB, UNITER şi al Ministerului Culturii.

* Duminică, 4 octombrie, Teatrul Naţional pentru Copii deschide stagiunea cu unul dintre cele mai frumoase basme româneşti, "Tinereţe fără bătrâneţe", după Petre Ispirescu, de la ora 11.00, în Sala Media a Teatrului Naţional "I. L. Caragiale", anunţă teatrul într-un comunicat.

La Teatrul Naţional pentru Copii fiecare duminică vine cu câte o premieră, în care copiii asistă dar şi construiesc povestea, o redescoperă şi o remodelează după chipul, sensibilitatea şi fantezia lor, călăuziţi de actori.

Cu ajutorul reflectoarelor, măştilor, costumelor, proiecţiilor şi cuvântului, fiecare copil poate deveni erou de poveste. Şi în această stagiune, învingându-şi teama şi asumându-şi rolurile pozitive, micuţii actori vor cuceri spaţiul magic al poveştilor, pe care, cu ajutorul teatrului, vor avea ocazia să le cunoască mai bine.

Scena devine astfel locul unde cei mai mici dintre spectatorii teatrului pot continua joacă şi îşi pot dezvolta imaginaţia.

Copiii sunt invitaţi în scenă, alături de actorul Marian Râlea şi de colaboratorii lui, unde vor lua parte la magia poveştilor, într-o nouă stagiune a Teatrului  Naţional pentru Copii.

×