x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Pacienta din Deva nu a fost suspectă de infecție cu noul coronavirus. Era bănuită de febră galbenă

UPDATE Pacienta din Deva nu a fost suspectă de infecție cu noul coronavirus. Era bănuită de febră galbenă

16 Feb 2020   •   13:10
UPDATE Pacienta din Deva nu a fost suspectă de infecție cu noul coronavirus. Era bănuită de febră galbenă

Femeia din Hunedoara, care a revenit în ţară după o călătorie în Thailanda, a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara cu suspiciune de febră galbenă, nu de coronavirus, a declarat  purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Virgil Musta.

Ambele suspiciuni nu se confirmă, a precizat acesta.

"Femeia nu a venit la noi cu suspiciune de coronavirus, ci cu o suspiciune de febră galbenă (o afecţiune care se manifestă cu hemoragie digestivă - n.r.), ceea ce nu este. Este ca o viroză cu febră şi tuse. Nu ştiu de unde a apărut nici suspiciunea de febră galbenă, probabil pentru că au auzit că a fost în Thailanda. Testul de gripă este negativ. Pacienta este pe secţie, i se fac analizele. Transaminaza este uşor crescută, ceea ce ar putea indica o uşoară citoliză la ficat, care poate apărea chiar şi într-o situaţie toxică medicamentoasă", a detaliat dr. Virgil Musta.

Potrivit acestuia, definiţia pentru suspiciunea de coronavirus este clară: "Pacient care prezintă febră, cu insuficienţă respiratorie ce se accentuează rapid, şi care provine din zonele din China indicate de Direcţia de Sănătate Publică, sau care au avut contact cu persoane bolnave de coronavirus ori care au lucrat cu animale în zonele respective".

 

UPDATE 1 Specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara infirmă prezenţa infecţiei cu coronavirusul COVID 19 pentru pacienta de 56 de ani, care a fost adusă duminică dimineaţa de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva pentru investigaţii şi stabilirea unui diagnostic precis.

"În urma consultului de specialitate, medicii au stabilit că acest caz nu se încadrează în definiţia de 'infecţie cu coronavirus'. La prezentarea la spital, pacienta nu a avut febră şi nici dispnee. Femeia din Deva se află acum internată într-un salon obişnuit al spitalului din Timişoara, sub supraveghere medicală", se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Hunedoara.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ O femeie în vârstă de 56 de ani din Deva, suspectă de infecţie cu coronavirusul COVID 19, după o excursie pe care a făcut-o în Thailanda, a fost transportată de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, urmând să fie stabilit exact diagnosticul pacientei, a informat Prefectura Hunedoara.

Aceasta s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Deva cu sindrom febril şi, după un prim consult de specialitate, a fost imediat izolată, activându-se procedurile prevăzute pentru situaţii de "posibilă infecţie cu coronavirus".

"Pacienta, cu domiciliul în Deva, a călătorit 7 zile în Thailanda şi s-a întors în ţară în data de 13 februarie prin Aeroportul Otopeni", a precizat instituția.

O maşină autospecială de transport pentru victime multiple (ATPVM) de la Detaşamentul de Pompieri Deva a transportat femeia la Timişoara în condiţii speciale.

După efectuarea transportului, autospeciala va trece printr-un proces de decontaminare efectuat de echipajul CBRN (cercetare chimică bacteriologică şi radionucleară) din cadrul ISU Timiş.

În urma investigaţiilor şi analizelor medicale efectuate la spitalul din Timişoara urmează să se stabilească exact diagnosticul pentru pacienta din Deva.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: coronavirus thailanda deva