x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vânt puternic în Prahova. Copac căzut pe carosabil, un acoperiș smuls și locuințe fără curent

Vânt puternic în Prahova. Copac căzut pe carosabil, un acoperiș smuls și locuințe fără curent

23 Ian 2020   •   09:21
Vânt puternic în Prahova. Copac căzut pe carosabil, un acoperiș smuls și locuințe fără curent

Acoperişul unei case părăsite a fost smuls de vânt şi a ajuns pe carosabil, în noaptea de miercuri spre joi, un copac a căzut pe DN 1, iar mai multe locuinţe au rămas fără curent din cauza vântului puternic, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Pompierii şi reprezentanţii Electrica au acţionat în cursul nopţii pentru remedierea defecţiunilor, iar joi dimineaţa nu mai erau probleme.

"Pe parcursul nopţii, din cauza vântului puternic, pe DJ 102I, între localităţile Câmpina şi Valea Doftanei, un acoperiş de la o locuinţă părăsită a căzut pe partea carosabilă, traficul fiind blocat timp de 15 minute. Totodată, pompierii au acţionat pe DN1, în sensul Ploieşti - Braşov, pe raza localităţii Nistoreşti şi în zona Gării Comarnic pentru a îndepărta două panouri publicitare căzute pe carosabil. Rafalele de vânt puternice au cauzat probleme şi în comuna Bărcăneşti, pe DN 1, unde un copac a căzut pe partea carosabilă în sensul de mers Ploieşti - Bucureşti, iar în comuna Drajna un fir de joasă tensiune s-a rupt", au precizat reprezentanţii ISU Prahova.

Conform sursei citate, condiţiile meteorologice au afectat 5.422 de consumatori şi 53 puncte de transformare din localităţile Câmpina, Lapoş, Sîngeru, Salcia şi Apostolache. Pe parcursul nopţii, defecţiunile au fost remediate.

"Pe durata manifestării vântului puternic recomandăm populaţiei să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care le asigură protecţia. În situaţia în care sunteţi surprinşi în zone deschise, trebuie să vă îndepărtaţi rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi să identificaţi un spaţiu care garantează protecţia. Dacă vă aflaţi în autovehicul, trebuie să vă îndepărtaţi, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneţi în interiorul autovehiculului şi să purtaţi centura de siguranţă", precizează ISU Prahova.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: vant puternic prahova