x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vaslui: Muniţie neexplodată, descoperită de un sătean la Siliştea

Vaslui: Muniţie neexplodată, descoperită de un sătean la Siliştea

08 Aug 2018   •   20:40
Vaslui: Muniţie neexplodată, descoperită de un sătean la Siliştea

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui a fost solicitată să intervină miercuri, în localitatea Siliştea - comuna Todireşti, pentru a prelua mai multe elemente de muniţie neexplodată, descoperite de un cetăţean. 

Potrivit reprezentanţilor ISU Vaslui, bărbatul a găsit muniţia, care datează cel mai probabil din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, cu ocazia unor săpături pentru efectuarea unei fose septice. 

"Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, bărbatul a anunţat de urgenţă autorităţile, pentru a solicita intervenţia echipajului  pirotehnic. Specialiştii, un ofiţer şi un subofiţer pirotehnic, au intervenit cu o autospecială şi au ridicat mai multe elemente de muniţie: două bombe de artilerie de 100 de milimetri, trei bombe de artilerie de 80 de milimetri şi două proiectile de infanterie explozive de 100 de milimetri, pe care le-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare", precizează un comunicat de presă remis de ISU Vaslui. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al judeţului Vaslui recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă 
neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau ISU, la numărul de urgenţă 112. AGERPRES 

×