x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vaslui: Zece cazuri noi de rujeolă la copii, confirmate în judeţ; numărul bolnavilor ajunge la 13

Vaslui: Zece cazuri noi de rujeolă la copii, confirmate în judeţ; numărul bolnavilor ajunge la 13

19 Mai 2017   •   11:02
Vaslui: Zece cazuri noi de rujeolă la copii, confirmate în judeţ; numărul bolnavilor ajunge la 13
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Zece cazuri noi de rujeolă au fost confirmate la copii, au anunţat vineri reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui. 

'Este vorba despre copii cu vârste cuprinse între 3 luni şi 15 ani la care a fost confirmată boala, în urma analizelor de laborator. Trei dintre copii sunt din mediul urban, doi din Vaslui şi unul din Negreşti, şi şapte provin din mediul rural, toţi zece fiind nevaccinaţi', a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu. 

Copiii sunt internaţi în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. 

La începutul acestei săptămâni, reprezentanţii instituţiei au raportat existenţa a trei cazuri de rujeolă, dintre care unul soldat cu decesul unui bebeluş în vârstă de 5 luni. 

Pe lângă cele 13 cazuri confirmate, mai există suspiciuni de rujeolă în cazul a şapte copii. Au fost trimise probe la Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi, pentru diagnostic de laborator, fiind aşteptate rezultatele. AGERPRES 

×
Subiecte în articol: rujeola copii bolnavi de rujeola