x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Veste proastă de pe şantierul Pasajului Piaţa Sudului: Se mai închide o bandă de circulaţie în zonă!

Veste proastă de pe şantierul Pasajului Piaţa Sudului: Se mai închide o bandă de circulaţie în zonă!

17 Feb 2016   •   17:21
Veste proastă de pe şantierul Pasajului Piaţa Sudului: Se mai închide o bandă de circulaţie în zonă!
Sursa foto: FOTO: forum.metrouusor.com/USER TibiV

O bandă de circulaţie va fi închisă, de la începutul săptămânii viitoare, pe Calea Văcăresţi din sectorul 4, din cauya extinderii şantierului la Pasajul Piaţa Sudului.

Astfel, traficul auto se va muta de pe trei pe numai două benzi, în condiţiile în care conducătorii auto pierd acum mai bine de jumătate de oră pentru traversarea intersecţiei str. Niţu Vasile / şos. Olteniţei.

În urma acestei decizii, primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, protestează public, prin intermediul unui comunicat de presă.

Citeşte şi Pasajul Piaţa Sudului, un veşnic şantier. Când va fi gata şi cum arată acum (GALERIE FOTO)

„Am aflat astăzi, cu stupoare, că începând de luni, 22 februarie a.c., va mai fi închisă o bandă de circulaţie în zona în care se efectuează lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului. Aşadar, în loc să se găsească soluţii pentru degajarea traficului rutier pe parcursul desfăşurării lucrărilor, Municipalitatea refuză să dea curs solicitărilor noastre şi alege să îngreuneze şi mai mult situaţia. Din cele 3 benzi se va circula acum numai pe 2 dintre acestea, ceea ce va conduce la creşterea cu aproximativ 30% a timpului de aşteptare şi la mari blocaje în zonă. Dacă până acum dura în jur de 45 de minute traversarea intersecţiei, să ne imaginăm cât timp vor fi nevoiţi să piardă în plus bucureştenii care tranzitează zilnic această intersecţie. Mai mult decât atât, după ce că nu există un termen clar pentru finalizarea acestui obiectiv, înţeleg că în organizarea de şantier nu există stocurile de materiale necesare executării lucrărilor. Iată, aşadar, raţiuni temeinice care mă determină SĂ PROTESTEZ public, ca reprezentant al oamenilor din Sectorul 4, care mi-au solicitat în repetate rânduri sprijinul, exasperaţi de modul în care se circulă în zonă. Să protestez faţă de lipsa de implicare a Municipalităţii în rezolvarea unei situaţii mai mult decât deranjante, care induce extrem de mult disconfort cetăţenilor. Deşi nu avem în atribuţii, totuşi, ne-am preocupat şi chiar am oferit ca soluţie o rută alternativă, propunând deblocarea străzii Cărăruia, care ar putea degreva circulaţia pe Calea Văcăreşti. Până acum nu am primit niciun răspuns în acest sens, în schimb, Primăria Capitalei decide închiderea unei benzi de circulaţie, fără ca măcar să ofere rute ocolitoare. Faţă de această atitudine, alături de toţi cetăţenii afectaţi şi care îmi sunt alături în acest demers, adresez din nou un apel Primăriei Municipiului Bucureşti şi Primarului General, acela de a înţelege că pasajul de la Piaţa Sudului nu poate rămâne un şantier interminabil!", a precizat Daniel Băluță în comunicatul de presă, citat de b365.ro

Lucrările la pasajul rutier de la Piaţa Sudului au avansat, realizându-se 40% din proiect, faţă de 20% la începutul lunii ianuarie, fiind necesare noi restricţii de circulaţie în zonă, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).


FOTO: forum.metrouusor.com / USER misterr

"Astfel, începând de sâmbătă, 20 februarie, breteaua de circulaţie şi trotuarul aferent de pe Calea Văcăreşti, din dreptul benzinăriei Mol - sens mers spre b-dul C-tin Brâncoveanu - vor fi blocate pentru efectuarea unor lucrări de amenajare a zonei pietonale, pentru montarea stâlpilor comuni pentru iluminat public şi susţinerea reţelei electrice a mijloacelor de transport public. De asemenea, se mai construiesc doi pereţi mulaţi care întregesc linia pereţilor mulaţi pentru rampa de la Calea Văcăreşti şi se construieşte breteaua numărul trei a pasajului rutier", se arată în comunicat.

Perioada restricţiei de circulaţie pe breteaua de pe şoseaua Văcăreşti este de aproximativ 30 de zile.

Traficul rutier se va desfăşura în continuare pe Calea Văcăreşti pe patru benzi de circulaţie, câte două pe sens, în dreptul intersecţiei de la Piaţa Sudului.

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Serviciul Rutier, va suplimenta numărul de echipaje în zonă, pentru măsuri de fluidizare a traficului.

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a solicitat constructorului să grăbească finalizarea lucrărilor.


FOTO: forum.metrouusor.com / USER misterr

"Ce nu s-a făcut în doi ani de zile s-a realizat într-o lună şi jumătate. Am impus constructorului un ritm de lucru mai rapid, astfel încât să putem respecta termenul de 30 iunie pentru finalizarea proiectului", a declarat Sava.

Municipalitatea precizează că s-au realizat pereţii mulaţi în proporţie de 90% pe rampa de intrare dinspre Calea Văcăreşti şi în proporţie de 65% pe rampa de ieşire spre Calea Văcăreşti, precum şi în proporţie de 50% pentru rampa de ieşire şi cea de intrare dinspre strada Niţu Vasile.

Au fost efectuate lucrările la pasajul pietonal nr. 1 în proporţie de aproximativ 50%. "Structura de rezistenţă la pasajul pietonal nr. 2 este realizată în proporţie de 50%, iar lucrările la pasajul pietonal nr. 2, în ansamblu, sunt executate 20%; structura de rezistenţă la pasajul pietonal nr. 3 este realizată în proporţie de 80%, iar lucrările la pasajul nr. 3, în ansamblu, sunt executate 60%; s-a realizat structura de rezistenţă completă a trei tronsoane (T1, T2, T3) din rampa pasajului rutier, ieşire calea Văcăreşti şi se lucrează la T4", precizează PMB.

Totodată, se lucrează la finalizarea lucrărilor de deviere a instalaţiilor de canalizare, de alimentare cu apă potabilă, de distribuţie energie electrică şi distribuţie gaze naturale în zona şantierului şi s-a demontat reţeaua de contact a tramvaiului şi troleibuzului pe anumite sectoare şi parţial calea de rulare.


FOTO: forum.metrouusor.com / USER TibiV

Potrivit PMB, au mai rămas de executat: finalizarea devierii reţelelor de canalizare, alimentare cu apă potabilă, de distribuţie gaze naturale, fibră optică Netcity, reîntregire reţele RATB, realizarea reţelei noi de semaforizare, respectiv iluminat public, a pereţilor mulaţi şi a pilonilor de sprijin din zona intersecţiei, continuarea demontării şi remontarea liniilor de tramvai şi montarea reţelei de contact, finalizarea dalei de acoperire a pasajului rutier şi pasajelor pietonale, realizarea sistemelor de canalizare pluvială şi de realizare a radierului şi sistemului rutier al pasajului, refacerea sistemului carosabil şi a amenajărilor urbanistice, precum şi finisajele şi lucrările de arhitectură ale pasajului.

Sursa: Agerpres

×