x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale VIDEO - Autoritățile constănțene, incapabile să rezolve o problemă banală

VIDEO - Autoritățile constănțene, incapabile să rezolve o problemă banală

de Oana Pavelescu    |    29 Noi 2017   •   13:15
VIDEO - Autoritățile constănțene, incapabile să rezolve o problemă banală

Autoritățile din municipiul Constanța s-au confruntat cu o ploblemă nouă dar simplă.

O vulpe și-a făcut apariția pe un bulevard aglomerat din oraș unde s-a cuibărit într-un colt al unui bloc de locuințe.

Autoritățile nu au catadicsit să facă niciun efort, nici măcar pentru a verifica dacă animalul este bolnav sau nu.

După ore în șir în care toți s-au spălat pe mâini, câțiva reprezentanți ai Complexului Muzeal de Științe ale Naturii dar și un voluntar s-au mobilizat, la cererea și insistențelor jurnaliștilor.

Nu este foarte clar care erau intențiile acestora, cert este că unul dintre ei a declarat că nu trage cu arma pentru că ”glonțul ricoșează din zid”. Se pune întrebarea, era vulpea atât de fioroasă încât să fie necesar să fie împușcată?

În țările civilizate animalele sălbatice sunt capturate, duse la veterinar pentru a se stabili starea lor de sănătate. În cazul în care sunt bolnave, sunt tratate și repuse în libertate. Cele care sunt prea bolnave și în suferință, sunt eutanasiate.

În România, nici după experiența oribilă de la Sibiu, unde un pui de urs a fost fugărit și împușcat, autoritățile nu știu sau nu vor să își asume un gest civilizat în cazul animalelor sălbatice care ajung în orașe.

O altă chestiune care ar trebui clarificată în cazul vulpii este că ar trebui văzut cum a ajuns aceasta în oraș. Este posibil ca să fi fost animalul de companie al cuiva care l-a abandonat, caz în care persoana respectivă ar trebui trasă la răspundere.

Sursa: reporterntv.ro

×