x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale VIDEO - Jandarmii au eliberat un pui de urs, blocat într-un container de gunoi

VIDEO - Jandarmii au eliberat un pui de urs, blocat într-un container de gunoi

06 Sep 2018   •   11:36
VIDEO - Jandarmii au eliberat un pui de urs, blocat într-un container de gunoi

Jandarmii harghiteni au eliberat, în noaptea de miercuri spre joi, un pui de urs rămas blocat într-un container de gunoi din apropierea gării din Băile Tușnad, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi, Gheorghe Suciu.

Potrivit sursei citate, incidentul a fost anunțat la numărul de urgență 112 de doi localnici din Băile Tușnad, care au informat că în apropierea gării din stațiunea Băile Tușnad, într-unul din containerele de gunoi este rămas captiv un pui de urs, iar ursoaica este agitată și se află în apropiere, împreună cu alți doi pui.

O grupă din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil s-a deplasat la fața locului și, inițial, a asigurat zona și a îndepărtat ursoaica, după care jandarmii au ridicat capacul containerului pentru a elibera puiul de urs, care a fugit înspre pădure.

Jandarmii au rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursoaica cu cei trei pui nu se întoarce. Acțiunea a durat aproximativ o oră, misiunea încheindu-se fără alte incidente.

O intervenție similară a avut loc în luna iunie, când jandarmii au eliberat tot dintr-un container o ursoaică rămasă captivă.

Jandarmii fac apel la oameni ca de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații să apeleze numărul de urgență 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice și să evite, pe cât posibil, contactul direct cu acestea.

_____________________________________________________

 

×