x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vor fi amplasate 3 statui uriaşe pe Platoul Munţilor Bucegi

Vor fi amplasate 3 statui uriaşe pe Platoul Munţilor Bucegi

29 Oct 2015   •   18:40
Vor fi amplasate 3 statui uriaşe pe Platoul Munţilor Bucegi
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a aprobat, în şedinţa de joi, realizarea unui studiu de prefezabilitate privind amplasarea a trei statui mari, de doi-trei metri înălţime fiecare, cu Burebista, Decebal şi Zamolxe, pe Platoul Munţilor Bucegi, în zona Dichiu.

''Studiul de prefezabilitate va analiza locaţia favorabilă pentru amplasare, compoziţia grupului statuar, detalii de incidenţă cu căile de comunicaţie. Valoarea estimată totală este de 160.000 lei din care circa 100.000 lei, valoarea terenului şi circa 60.000 lei, valoarea studiului de prefezabilitate'', se arată în raportul de specialitate al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Drumul care trece prin zona unde vor fi amplasate statuile, DJ 713, se numeşte Drumul Dacilor, iar acum se află în lucru. Este drumul de acces din DN 71 Târgovişte-Sinaia spre Platoul Padina.

''Obiectivul strategic fixat prin programele Consiliului Judeţean Dâmboviţa este relansarea rapidă şi durabilă a turismului prin evidenţierea importanţei naturii şi istoriei, astfel încât el să devină un sector prioritar prin continuarea strategiei de dezvoltare a administraţiei judeţene, a instituţiilor locale şi a cetăţenilor. Având în vedere iniţierea realizării unor circuite tematice bazate pe elemente culturale, istorice sau de tradiţie aparte, propunem efectuarea unui studiu de prefezabilitate cu denumirea 'Amplasare grup statuar în platoul Dichiu', şi achiziţia de teren aferent acestui amplasament scopul administraţiei judeţene fiind acela de crea un simbol prin care istoria şi natura să coexiste în această zonă'', se mai arată în raportul de specialitate al CJ Dâmboviţa.

Consilierii judeţeni au atras atenţia asupra importanţei realizării unor statui care să se încadreze în peisaj, să nu fie nişte kitsch-uri.

''Linia dintre ridicol şi sublim este foarte subţire. Trei bolovani acolo ne pot face să fim ridicoli, dar ceva impunător poate face să avem acolo ceva emblematic'', a subliniat consilierul judeţean Ion Sorin.

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a spus că intenţia autorităţilor este de a realiza o staţiune turistică de interes naţional Moroeni-Padina-Peştera şi trebuie realizate elemente de reper în zona montană, pentru atragerea de turişti.

Cele trei statui urmează să fie amplasate la intersecţia de la Dichiu spre Babele şi Sfinxul.

×
Subiecte în articol: muntii bucegi Bucegi