x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Zeci de autoturisme au rămas blocate pe drumul spre Cota 1400

Zeci de autoturisme au rămas blocate pe drumul spre Cota 1400

05 Feb 2020   •   15:53
Zeci de autoturisme au rămas blocate pe drumul spre Cota 1400

Aproape 20 de autoturisme au rămas blocate pe drumul spre Cota 1400 din Sinaia, iar autorităţile şi pompierii au intervenit pentru ca acestea să îşi poată continua drumul, informează, miercuri, ISU Prahova.


"15 - 20 de autoturisme au rămas blocate pe drumul spre Cota 1400 din Sinaia. Au intervenit autorităţile locale pentru deblocare. Pompierii au dat cu material antiderapant", precizează ISU Prahova.

De asemenea, reprezentanţii ISU Prahova informează că, în contextul emiterii de Cod Portocaliu şi Roşu de viscol, peste 225 pompieri cu 161 autospeciale de intervenţie şi mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din judeţ.

"În contextul emiterii de către Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizărilor de Cod Portocaliu şi Roşu, în situaţia scăderii accentuate a temperaturilor însoţite de intensificări susţinute ale vântului, viscol puternic, rafale de peste 100-120 km/h, vizibilitate redusă spre zero, care vizează judeţul Prahova, s-au asigurat măsuri necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă", anunţă ISU Prahova.

Conform sursei citate, avertizarea de Cod Portocaliu este valabilă de miercuri începând cu ora 14,00 până în data de 6 februarie, ora 12,00, iar cea de Cod Roşu este valabilă doar în nordul judeţului Prahova, de miercuri de la ora 18,00 până în data de 6 februarie, ora 8,00.

Totodată, la nivelul judeţului s-a decis activarea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor şi s-a solicitat instituirea serviciului de permanenţă la sediile autorităţilor publice locale, mai anunţă ISU Prahova.

www.agerpres.ro

×