x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Zeci de localităţi din judeţul Suceava au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii

Zeci de localităţi din judeţul Suceava au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii

12 Oct 2015   •   09:48
Zeci de localităţi din judeţul Suceava au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Un număr de 35 localităţi sunt afectate total sau parţial de alimentarea cu energie electrică din cauza avariilor produse la reţelele de distribuţie în urma condiţiilor meteo nefavorabile, a declarat duminică seara prefectul de Suceava, Constantin Harasim.

Este vorba de localităţile Crucea, Broşteni, Fundu Moldovei, Pojorâta, Câmpulung Moldovenesc, Vama, Frasin, Brodina, Frumosu, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Iacobeni, Vatra Dornei, Gura Humorului, Frasin, Mănăstirea Humorului, Bădeuţi, Volovăţ, Horodnic, Rădăuţi, Grămeşti, Siret, Zamostea, Cajvana, Todireşti, Brodina, Izvoarele Sucevei, Straja, Ulma,Vicovu de Sus, Botoşana, Pârteşti de Jos, Cacica, Cajvana, Solca, Arbore. Dintre acestea, 32 localităţi sunt nealimentate total cu energie electrică.

Sunt 15 linii electrice total nealimentate, cinci linii parţial alimentate şi 428 posturi de transformare nealimentate. Echipele E.ON se află în teren pentru a remedia problemele.

În prezent, în judeţ s-a depus strat de zăpadă pe carosabil, în special în zona de munte a judeţului. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate, ceea ce a impus restricţii de circulaţie, începând cu ora 16,30 pe DN 17A, sectorul Câmpulung Moldovenesc - Marginea, pentru autovehiculele cu o masă mai mare de 7,5 tone.

Traficul rutier este monitorizat de echipaje de poliţie.

Având în vedere condiţiile meteorologice se impune ca circulaţia să se desfăşoare doar dacă este strict necesară şi, totodată, să fie adaptată viteza la condiţiile de drum, iar maşinile să fie dotate cu anvelope de iarnă.

Secţiile de drumuri naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc intervin pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil care în prezent măsoară între 0 - 3 cm.

×