x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un jurnalist BBC, concediat pentru apartenenţa la gruparea Hell's Angels

Un jurnalist BBC, concediat pentru apartenenţa la gruparea Hell's Angels

14 Ian 2010   •   00:00
Un jurnalist BBC, concediat pentru apartenenţa la gruparea Hell's Angels

Un jurnalist BBC care a criticat poliţia pentru modul în care a acţionat în cazul unui festival al motocicliştilor a fost concediat după ce s-a aflat că era, în secret, membru al grupării Hell's Angels.

Steve Jones şi-a utilizat pseudonimul "Echo" din cadrul Hell's Angels pentru a-şi face cunoscute opiniile, în momentul în care a fost intervievat de colegii săi de la Radio 4 şi 5, care l-au rugat, fără să ştie cine este, să prezinte punctul de vedere al grupării.

Vocea a fost cea care l-a trădat pe corespondentul radio şi TV al BBC pentru regiunea Wales. Jurnalistul în vârstă de 51 de ani a fost recunoscut, după voce, de colegii săi din cadrul BBC, o anchetă fiind derulată în legătură cu motivul pentru care a vorbit în numele motocicliştilor din Hell's Angels.

Jones a mai apărut şi într-un interviu televizat, purtând jacheta şi insigna Hell's Angels. De altfel, el a fost şi unul dintre organizatorii festivalului motocicliştilor, acuzând poliţia că a exagerat şi că a aplicat o politică de percheziţii asupra acestora.

Conducerea BBC l-a audiat disciplinar pentru încălcarea codului de conduită al corporaţiei, apreciind că a existat, în mod clar, un conflict de interese. Potrivit regulilor privind angajarea în cadrul BBC, jurnaliştilor li se cere să îşi declare interesele particulare şi să ceară permisiune înainte de a reprezenta alte organizaţii.

Un purtător de cuvânt al BBC a confirmat că jurnalistul a fost concediat în urma audierii. "În Marea Britanie, nu avem legătură cu crima organizată, ci suntem doar o frăţie de motociclişti. Singurul lucru pe care îl avem în comun sunt motocicletele, nu crimele", a spus Jones, criticându-l pe şeful poliţiei din Warwickshire, care a ordonat forţelor de ordine să ia măsuri vizavi de motociclişti.

Jones, care are doi copii, a mai reprezentat anterior motiv de nemulţumire pentru şefii săi din BBC după ce a purtat, la TV, o cămaşă cu mâneci scurte, care lăsa să i se vadă tatuajele.

×
Subiecte în articol: observator