x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 1 octombrie - Noul an universitar, fara locuri in camin

1 octombrie - Noul an universitar, fara locuri in camin

de Eugenia Mihalcea    |    30 Sep 2006   •   00:00
1 octombrie - Noul an universitar, fara locuri in camin

Studentii vor incepe de luni noul an universitar, cu aceleasi probleme cu care se confrunta la fiecare 1 octombrie: lipsa locurilor in camin, subventii prea mici, burse insuficiente. Desi s-au alocat sume suplimentare in aceasta vara, exista la nivel national un deficit de locuri de cazare de 50.000. Cu toate acestea, tinerii au cazut la pace cu Ministerul Educatiei si au decis sa nu inceapa si ei scoala cu greva ca profesorii din invatamantul preuniversitar.

PROMISIUNI. Astfel studentii s-au multumit pentru moment cu promisiunile ministrului Educatiei, Mihail Hardau, care a spus ca va mari alocatia lunara per student bugetar, de la 42, la 55 de lei, ceea ce ar insemna o crestere a fondului de burse de aproximativ 25%. De asemenea, ministrul a mai promis sa mareasca cu 20% tichetele pentru abonamente, precum si subventia pentru regia de camin in lunile de iarna.

Mihail Hardau va participa la deschiderea anului universitar 2006-2007 la doua centre universitare din tara, respectiv duminica, la Alba Iulia la Universitatea "1 decembrie" si luni la Baia Mare la Universitatea de Nord. (Eugenia Mihalcea)

×
Subiecte în articol: observator