x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 10 mai, fără festivităţi

10 mai, fără festivităţi

de L. B.    |    11 Mai 2020   •   19:30
10 mai, fără festivităţi
Sursa foto: Lucian Alecu

Ieri, Ziua Regalităţii s-a sărbătorit în lipsa festivităţilor cu care românii fuseseră obişnuiţi în ultimii cinci ani. Au fost depuse coroane de flori la statuia Regelui Carol I şi la bustul Regelui Mihai I din Capitală.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a transmis un mesaj: „În fiecare an, Palatul Elisabeta deschide larg porţile pentru mii de români din ţară, din Republica Moldova şi din toate colţurile lumii. Din păcate, în acest an, nu putem face la fel. Suntem în gând alături de toţi cei care sărbătoresc astăzi Coroana Română, istoria noastră modernă şi aspiraţiile noastre de libertate, progres şi democraţie (...) Chiar dacă zilele acestea sunt dificile pentru noi toţi, vă doresc tuturor o sărbătoare de 10 Mai cu speranţă, încredere şi convingerea în destinul ţării noastre. La mulţi ani!”.

În 2015, Camera Deputaţilor a decis ca 10 mai să fie sărbătoare naţională, pentru a marca trei momente istorice: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării. 

 

×