x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 100% ţeapă la OTV

100% ţeapă la OTV

de Florina Zainescu    |    12 Noi 2009   •   00:00

16 persoane care au câştigat apartamente în cadrul unei emisiuni-concurs de la OTV vor fi evacuate în circa două săptămâni, dacă firma care produce show-ul nu va plăti contravaloarea “premiilor” către proprietarul acestora, Domus Stil.



"Emisiunea care se transmite pe OTV, care se numeşte 100% Adevărat, este de fapt 100% ţeapă. Apartamentele care au fost luate de la noi (n.r. - de producătorul emisiunii) nu au fost plătite. Există o datorie de aproximativ două milioane de euro care de aproximativ două luni nu s-a achitat. Noi am făcut procedura necesară şi banii nu i-am primit", a declarat Ionuţ Negoiţă, preşedintele Rin Group din care face parte dezvoltatorul Domus Stil.

Domus Stil are un contract cu S.C Videoprod Industries S.R.L - firma care produce emisiunea de la OTV - care presupunea livrarea unui stoc de apartamente săptămânal. În săptămâna ulterioară recepţiei, Videoprod trebuia să facă plata. "În principiu noi am livrat conform graficului numărul de apartamente promis. Contractul s-a derulat bine probabil o lună, apoi a intervenit sincopa. Până la acest moment ei ar fi trebuit să recepţionize de la noi aproximativ 80 de apartamente. În fapt, după aproximativ 33 de apartamente preluate lucrurile s-au oprit, dintre acestea fiind achitate în jur de 15- 17 apartamente", a explicat Ancuţa Ionescu, directorul general al Domus Stil. Cum de mai bine de două luni nu şi-a primit banii, dezvoltatorul imobiliar îşi vrea apartamentele înapoi.

Practic, în momentul de faţă există 16 persoane care au primit "în teorie un premiu de care nu pot beneficia", a spus Ionescu. Pentru că, deşi nu este vina acestor oameni, Domus Stil este în situaţia de a demara o acţiune de repunere în posesie, în condiţiile în care nu i-au fost achitate respectivele apartamente.

„Au termen până la jumătatea săptămânii viitoare să achite integral apartamentele, apoi le mai dăm un termen de o săptămână şi demarăm procedura de repunere în posesie", a adăugat Ancuţa Ionescu. Ea a mai precizat că, din moment ce nu au fost achitate, societatea producătoare a emisiunii nu poate da aceste apartamente. Numai că le-a dat, neaşteptând semnarea contractului de vânzare-cumpărare cu dezvoltatorul. „Vrem ca premiaţii să conştientizeze problema, să ia legătura cu cei care i-au premiat. Oamenii respectivi nu au nicio vină, unii dintre ei locuiesc deja acolo. Vreau să ştie cine este autorul problemei şi să nu se îndrepte nefiresc împotriva noastră. Alături de ei, suntem o parte vătămată", a mai spus directorul Domus Still. Ea a precizat că se caută o eventuală soluţie pentru cei care vor fi evacuaţi din apartamentele oferite în emisiune, dacă acestea nu vor fi achitate. Însă nu va face cadou aceste apartamente. Ionescu a mai spus că, în cazul unui proces, păgubiţii ar putea fi sprijiniţi juridic de dezvoltator.

După recuperarea banilor datoraţi sau a apartamentelor, Domus Still intenţionează să acţioneze producătorul emisiunii şi OTV-ul în justiţie, pentru prejudiciul de imagine provocat. Pentru că nu numai că nu i-au fost plătite apartamentele, dar postul de televiziune a început de circa două săptămâni o campanie de denigrare a familiei Negoiţă, a grupului de firme şi chiar a compexului rezidenţial unde se află apartamentele date ca premiu, a declarat Ionuţ Negoiţă.

De asemenea, compania imobiliară a depus deja şase sesizări la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în care a reclamat emisiuni difuzate de OTV în care a fost menţionată, fără a i se acorda dreptul la replică, potrivit lui Sorin Ionescu, director de marketing al Rin Group.

×
Subiecte în articol: redactie