x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 12 baroni scosi pe tusa

12 baroni scosi pe tusa

29 Mar 2004   •   00:00

Opt presedinti ai unor filiale PSD, un prefect, un presedinte de organizatie municipala, un presedinte de consiliu judetean si un presedinte executiv.

In total, 12 baroni locali au fost suspendati sambata din functii de catre conducerea PSD. Nicolae Mischie (Gorj), Constantin Bebe Ivanovici (Ilfov), Gheorghe Savu (Ialomita), Florian Serac (Bihor), Enache Barbu (Caras-Severin), Raul Bobeanu (Neamt) si Iulian Comanescu (Valcea) nu mai sunt, incepand de sambata, presedinti ai filialelor judetene ale partidului de guvernamant.

Primarul Marian Vanghelie a pierdut si el sefia filialei PSD din sectorul 5. Toti au fost suspendati din functii, de catre Delegatia Permanenta. Motivul? Implicarea lor in scandaluri de coruptie si cercetarile derulate de PNA in cazul unora dintre ei au adus PSD serioase prejudicii de imagine. In cazul lui Mischie si Ivanovici decizia a fost una formala, deoarece cei doi au preferat sa se autosuspende inainte de a fi pedepsiti de Centru.

MOTIVE. Potrivit unui comunicat de presa al PSD, cei opt au fost suspendati in baza unui articol din statut care suna cam asa: „Membrii PSD au obligatia de a dovedi, in intreaga activitate, corectitudine si moralitate si de a nu aduce daune imaginii si prestigiului partidului". In plus, „decizia a fost luata pentru a imbunatati activitatea conducerii organizatiilor respective si pentru pregatirea alegerilor locale si generale".

INTERIMARI. Conducerea PSD i- a stabilit si pe cei care ii vor inlocui pe baronii suspendati. Presedinti interimari au fost numiti Corneliu Popescu, la filiala Gorj; ministrul delegat pentru administratie, Gabriel Oprea, la Ilfov; Silvian Ciuperca, la Ialomita; Gheorghe Sarb, la sefia organizatiei Bihor; consilierul personal al premierului Nastase, Dan Mihalache, la Caras-Severin; primarul de Piatra Neamt, Ion Rotaru, la filiala Neamt; Ion Calea, la Valcea si Aurel Catalin Stoichita, la sectorul 5 Bucuresti.

PREFECT. Conducerea PSD a mai recomandat Guvernului sa-l inlocuiasca pe prefectul de Gorj, Toni Grebla, cu Mugurel Surupaceanu.

Ilie Mustacila a fost demis din functia de presedinte executiv al filialei Caras-Severin, in locul acestuia fiind desemnat Gheorghe Cahnita. Ioan Seres a pierdut sefia filialei municipale Oradea in favoarea lui Ioan Mang, instalat presedinte interimar. In plus, lui Aurel Cucu i-a fost retras sprijinului politic pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Dimbovita, iar Nicolae Badalau a fost recomandat pentru functia de prefect al judetului Giurgiu. Nu in ultimul rand, Alexandru Retegan a preluat fotoliul de presedinte executiv al organizatiei judetene Bihor, functie ramasa vacanta.

ALEGERI. Secretarul general al PSD, Dan Matei Agathon, a lasat ieri sa se inteleaga ca baronii suspendati nu se vor mai regasi pe listele partidului pentru alegerile locale. „Nu putem sa iesim cu astfel de lideri in campania electorala, atata timp cat planeaza asupra lor tot felul de lucruri", a spus Agathon. Totusi el a precizat ca acest lucru nu a fost discutat de conducerea PSD, fiind vorba de „o actiune de pregatire". Agathon i-a amenintat pe cei care vor candida ca independenti ca vor fi exclusi din partid. Liderul PSD a precizat ca asa se va intampla si cu Marian Vanghelie, care a anuntat deja acest lucru.

×
Subiecte în articol: observator psd