x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 12 titluri mondiale și niciun mesaj de felicitare

12 titluri mondiale și niciun mesaj de felicitare

de Mariana Zaharia    |    29 Oct 2018   •   13:50
12 titluri mondiale și niciun mesaj de felicitare

Un militar argeșean se luptă chiar cu cei care ar trebui să se ocupe de sport, ca să aducă luptele în atenția autorităților în domeniu. Campion mondial la kickboxing, caporalul Irinel Bădulescu va reprezenta România din nou în competiția care adună luptători din toată lumea, dar face performanță pe banii lui. Atât el, cât și ceilalți 10 componenți ai echipei vor plăti câteva mii de euro ca să poată duce steagul românesc pe podium. Speranța stă în cei din domeniu care ar putea să îi finanțeze dacă ar declara acest sport ca fiind unul olimpic.

Caporalul Irinel Bădulescu este din Câmpulung Muscel și face parte din lotul național de kickboxing al României de 2 ani. În 2016 a câștigat pentru țara noastră primul titlu mondial în acest sport, la categoria 75 kilograme, iar acum este atât luptător, cât și antrenor. În Argentina, acolo unde va avea loc competiție mondială din acest an, va pleca însoțit  de colegi, dar și de 3 elevi care pot participa

la concurs datorită recomandărilor făcute de el.

Problema este că doar deplasarea costă 1.700 de euro, iar pentru a sta câteva zile și pentru a face antrenamente au fost nevoiți să strângă o sumă mult mai mare. Nimeni nu finanțează kickboxingul, deși au încercat la toate autoritățile din domeniul sportului. Doar la ministru nu au ajuns. „Ni s-a spus că nu este un sport olimpic, iar pentru a ne da bani asta ar fi soluția. Să fie declarat. Am avut multe concursuri la care am renunțat pentru că erau scumpe, așa că nu mi-am dus elevii. A fost unul de 800 de euro în Italia, altul în Slovacia, iar ei fac performanță pe banii părinților. Pe cei cu o situație nu prea bună îi ajutăm noi, sportivii mai mari. Kickboxingul nu înseamnă doar lupte, ci disciplină; îi  organizează.

Avem un băiat de 9 ani la care s-a văzut o îmbunătățire în toată viața lui, la școală învață mai bine, e bine și acasă”, povestește subofițerul. Militarul român vrea să înființeze o asociație sportivă prin care să pregătească viitorii kickboxeri ai țării. Asta îi va da posibilitatea legală să obțină sponsorizări.

„Am luat ultimele acte de la Finanțe și voi duce planul la bun sfârșit. Se va numi Asociația Clubul Sportiv Ambiția Irinel. Cei care vor să ne ajute în a promova acest sport mă pot contacta. Ne promovăm pe site-uri de socializare și cu ajutorul presei locale. Sperăm să deschidă cineva ochii și la noi care ducem steagul României pe un podium și nu ne strânge nimeni mâinile”, a mai spus caporalul Bădulescu.

Pe noi, în 2016, când am venit acasă, din 20 de luptători, 12 campioni mondiali, nu ne-a așteptat nimeni la aeroport să ne felicite.

Irinel Bădulescu, membru al lotului de kickboxing al României

Campionatul militar de kickboxing din Argentina va avea loc în perioada 5-10 noiembrie.  Sportivii își fac singuri echipamentele și își plătesc deplasarea.

×